Interview met Sylvana IJsselmuiden: ‘Je moet jezelf niet te serieus nemen’

Kleine kans dat we je nog moeten uitleggen wie Sylvana IJsselmuiden is. De Friezin is een godin binnen de wereld van Dumpert en werd onlangs door FHM verkozen tot de mooiste vrouw van Nederland. Maar dit is pas het begin. Sylvana is nog maar net begonnen en heeft nog genoeg dromen om waar te maken. Wij spraken de goedlachse blondine over haar carrière, de FHM500, kritiek, de toekomst en het geheim achter haar succes.

Dat deden we niet alleen, maar samen met Workjuice. Als je regelmatig op Manners komt, zal die naam je bekend in de oren klinken. De ambitieuze redactie van Workjuice schrijft namelijk niet alleen voor hun eigen website, maar voorziet ook Manners van de beste artikelen over geld & carrière. Naast het geschreven werk maakt Workjuice ook een podcast en daarin was Sylvana IJsselmuiden onlangs te gast.

Podcast met Sylvana IJsselmuiden

Een kans die we niet konden laten liggen en dus schoof ook Manners aan in de podcast studio. Samen met host Tessa gingen we in gesprek met Sylvana IJsselmuiden om erachter te komen hoe deze blonde dame uit het hoge Noorden zo succesvol is geworden. Van haar gemiste voetbalcarrière tot de FHM500 en van de neppe mediawereld tot kritiek. Het komt allemaal ter sprake.

Sylvana heeft er namelijk hard voor moeten werken. Toch wordt er nog wel eens gedacht dat het haar allemaal is komen aanwaaien. Dat is zeker niet het geval. Achter de lieve buitenkant gaat namelijk een ambitieuze vrouw schuil die niets aan het toeval wil overlaten. Haar drive is enorm, maar zal in haar weg naar boven nooit over de rug van anderen lopen of zichzelf verloochenen. Hard werken, aardig zijn voor de mensen om je heen en jezelf niet al te serieus nemen. Zo wil Sylvana IJsselmuiden Nederland veroveren.

De neppe media en een gemiste carrière als Oranjeleeuwin

Dat is tegenwoordig best uniek in de mediawereld en dat valt ook Sylvana op: “Die hele media, ik zie het ook wel om me heen, het is allemaal zo fake. Ik denk dat mensen daar ook wel eens moe van worden. En om gewoon uit te spreken dat ik het hypocriet en schijnheilig vind, wat ik nu ook doe, dat vinden mensen ook leuk om te horen.”

Dat is wat veel mannen, en ook vrouwen, zo kunnen waarderen aan Sylvana. Ze is eerlijk, durft te dromen en werkt hard om deze dromen waar te maken. Volgens Sylvana heeft haar doorzettingsvermogen en ‘deuren open trappen’ ervoor gezorgd dat ze uiteindelijk is doorgebroken in de media, maar dat had ook zo op het voetbalveld kunnen zijn. Sylvana is er namelijk van overtuigd dat ze net zo goed had kunnen worden als Lieke Martens.

Wie is de mooiste vrouw volgens Sylvana IJsselmuiden?

Waarom ze het presenteren uiteindelijk toch verkoos boven de bal hoor je in de podcast. Hierin vertelt ze ons ook over haar ervaringen met kritiek en foute berichten van mannen. Verder onthult ze welke vrouwen haar idolen zijn en wie ze zelf op één zou zetten in de FHM500. Benieuwd naar het hele verhaal van Sylvana IJsselmuiden? Beluister de podcast dan hieronder of op Spotify en iTunes.

Reageer op artikel:
Interview met Sylvana IJsselmuiden: ‘Je moet jezelf niet te serieus nemen’
Sluiten