Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 25 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

The Mountain haalt keihard uit naar aartsrivaal en stopt met wedstrijden

Het is inmiddels drie jaar geleden, maar er is nog steeds een hoop te doen om de World’s Strongest Man wedstrijd van 2017. Eddie Hall stond dat jaar op de hoogste trede van het ereschavot, alleen daar was niet iedereen het mee eens. Vooral de man die twee werd niet: Hafthor Björnsson, beter bekend als The Mountain uit Game of Thrones.

The Mountain bleef stug volhouden dat hij bestolen was en dat Eddie Hall de beker nooit had mogen krijgen. Voor de reden waarom Hafthor Björnsson op de twee plek belandde, moeten we naar het onderdeel Viking Press. Een populair wedstrijdonderdeel met een aantal strenge regels. The Mountain zou deze niet altijd hebben nageleefd en daarom werd zijn laatste poging afgekeurd. Dit kostte hem de titel.

Heeft The Mountain vals gespeeld?

Hafthor Björnsson was en is het daar nog steeds niet mee eens. Daar is hij ook behoorlijk vocaal over, tot grote frustratie van de winnaar Eddie Hall. De Engelsman wordt nu constant in twijfel getrokken. Hierdoor heeft zijn titel uit 2017 een nare bijsmaak. Volgens Hall is dat onterecht. Hij is van mening dat The Mountain de regels niet heeft nageleefd, maar dat mensen zijn verhaal geloven omdat hij bekend is.

Tegen die sterrenstatus en populariteit kan Eddie Hall niet opboksen. Alleen keiharde feiten kunnen hem redden. Daarom dook hij in de archieven en kwam vorige week met deze video. Hierin ‘bewijst’ de Engelse spierbundel dat zijn IJslandse aartsvijand daadwerkelijk vals gespeeld heeft. Inmiddels heeft ook The Mountain deze video gezien. Via een livestream heeft hij nu ook gereageerd en is furieus.

Hafthor Björnsson is er klaar mee

Hoewel Hafthor Björnsson op onderstaande beelden nog enigszins rustig klinkt, kun je aan zijn gezicht aflezen dat hij woedend is. Zijn woorden zijn in ieder geval duidelijk. “Those motherf*****s went too far and I’m done with this.” Verder noemt Björnsson de video van Hall ‘bullshit’ en baalt hij er stevig van dat Giants Live (de organisator van de World’s Strongest Man wedstrijd) deze video gedeeld heeft.

The Mountain is er dan ook helemaal klaar mee en spreekt duidelijke taal: “I’m not competing for those guys ever again.” Hafthor Björnsson gaat in de toekomst dus niet meer deelnemen aan de World’s Strongest Man wedstrijd. Betekent dit dat hij zijn halters aan de wilgen hangt? Nee, dat niet. The Mountain geeft namelijk aan dat hij er nog wel voor open staat om mee te doen aan de Arnold Strongman Classic.

Titanenstrijd in de ring

Of Eddie Hall en Hafthor Björnsson het ooit nog met halters tegen elkaar op gaan nemen, is nog maar de vraag. Maar er gaat een eindstrijd komen, want in september staan de twee spierbundels tegenover elkaar in de ring om te boxen. Ja, dat lees je goed. The Mountain gaat het opnemen tegen The Beast in het zwaarste zwaargewicht gevecht ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Mountain haalt keihard uit naar aartsrivaal en stopt met wedstrijden
Sluiten