Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 16 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Britse koningshuis woedend op Netflix na seizoen 4 van The Crown

Afgelopen zondag verscheen het vierde seizoen van The Crown op Netflix. Deze dramaserie over de geschiedenis van het Britse Koningshuis heeft vele fans en wordt met lof overladen. Alleen niet door de Britse Royals zelf. Volgens Insiders zijn ze in Buckingham Palace en de andere paleizen woedend op Netflix.

Dat heeft vooral te maken met het nieuwe hoofdstuk dat wordt aangeboord in het vierde seizoen van The Crown. De nieuwe reeks afleveringen speelt zich namelijk in een andere tijd af dan het voorgaande seizoen. Door de tijdsprong staan nu het premierschap van Margaret Thatcher en de relatie tussen Prins Charles en Prinses Diana centraal. Vooral dat laatste zorgt voor veel ophef.

Britse koningshuis woeden op Netflix

Een boze insider laat aan The Mail on Sunday weten dat de royals absoluut niet blij zijn met hoe Prins Charles afgeschilderd wordt. De zoon van Koningin Elizabeth wordt neerzet als een egoïstische en ongevoelige man die met Prinses Diana trouwt, terwijl hij de affaire met Camilla Parker-Bowles gewoon voortzet. Het verhaal is volgens hen niet genuanceerd en erg plat. Dat doet zeer bij de royals, want het publiek wordt misleid. Dit is geen nauwkeurige weergave van wat er werkelijk is gebeurd.

Naast de kritiek van deze anonieme insider zijn er nog een aantal die niet blij zijn. Eén daarvan is wel bereid om zijn naam prijs te geven, namelijk Arthur Edwards. Hij is de koninklijke fotograaf en heeft Charles decennia lang van dichtbij meegemaakt. Ook hij baalt ervan hoe de prins door Netflix wordt neergezet. “Ik ken de prins al veertig jaar en herken de man die wordt geportretteerd in de nieuwe serie van The Crown niet,” aldus Arthur Edwards.

Ook Diana komt er niet goed vanaf in The Crown

Pittige kritiek aan het adres van Netflix, en dit is nog niet alles. Ook over de manier waarop prinses Diana in beeld wordt gebracht, zijn de royals niet te spreken. Naar verluid krijgt troonopvolger prins William een naar gevoel wanneer hij naar The Crown kijkt. Hij zou het gevoel hebben dat zijn ouders worden uitgebuit. Charles en Diana worden simplistisch en slecht neergezet om er zo veel mogelijk geld aan te verdienen. Vooral de scène waarin Diana zich vol eet en vervolgens alles uitbraakt, zorgt voor frustratie.

Slecht nieuws voor Harry en Megan

Wat het hele verhaal nog lastiger maakt, is dat Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle een miljoenencontract hebben getekend bij Netflix. Volgens royaltykenner Emily Andrews moeten zij zich echt diep schamen: “Hun miljoenendeal met Netflix zal Harry financiële vrijheid geven, maar het heeft thuis de wenkbrauwen doen fronsen. Vooral onder degenen die dicht bij Charles en William staan. Hoe kan hij geld aannemen van een bedrijf dat zo kwaad spreekt over zijn familie?”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse koningshuis woedend op Netflix na seizoen 4 van The Crown
Sluiten