Felix Decavel
Felix Decavel Sport 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Wimbledon-winnaar woont in klein appartementje boven dönerzaak

Minder dan een tiende van het prijzengeld op Wimbledon. Zoveel kost het bescheiden appartementje van winnaar Carlos Alcaraz. De 20-jarige Spanjaard woont nog bij de ouders thuis in Murcia, boven een dönerzaak.

De collectie kroonjuwelen van de nieuwe tenniskoning is ongetwijfeld meer waard dan de schatkamer die ze bewaakt. En eigenlijk zijn de Rolex-horloges van Carlos Alcaraz nog relatief betaalbaar ten opzichte van de klokjes om de polsen van andere collega’s op het tenniscircuit. Maar ook de woning van de kersverse Wimbledon-kampioen is een stuk bescheidener dan de vastgoedportfolio van Novak Djokovic.

Het appartement van Carlos Alcaraz

In een bescheiden appartement boven Turquesa Kebab & Pizzas in Molina de Segura, een buitenwijk van de Spaanse stad Murcia. Daar woont de jonge nummer één van de tenniswereld samen met zijn ouders. Of Carlos Alcaraz zelf vaak een kapsalon haalt in de dönerzaak, kunnen we aan de hand van de Spaanse Thuisbezorgd helaas niet bevestigen; geen enkele Carlos heeft ooit een review achtergelaten.

Van de luchthaven in Murcia helemaal tot aan de drempel van zijn voordeur stonden fans en de Spaanse pers ‘Carlito’ op te wachten. Maar zijn zinderende strijd in de finale van Wimbledon tegen Novak Djokovic had duidelijk zijn sporen achtergelaten. Moegestreden maar aimabel als altijd wuifde Carlos Alcaraz de vragen van de pers van de hand. Echter kon hij de supporters beneden op straat doen kirren van plezier wanneer hij later toch op het balkon van zijn bescheiden stulpje verscheen.

Volgens Britse kwaliteitskrant Independent zou het appartement van de Wimbledon-kampioen een kleine 200.000 euro waard zijn, ofwel minder dan een tiende van het bedrag dat Carlos Alcaraz mee naar huis bracht uit Londen. De winnaar van het prestigieuze grandslamtoernooi krijgt namelijk 2,35 miljoen Pond, omgerekend zo’n 2,7 miljoen euro.

carlos alcaraz, wimbledon, appartement, thuis, ouders, donerzaak
Calle Pintor Muñoz Barberán, de straat waar Carlos Alcaraz woont (Afbeelding: Google Street View)

Lees ook welke beroemdheden de finale van Wimbledon hebben opgefleurd met hun stijlvolle aanwezigheid. Of check hoeveel een biertje en een worstenbroodje eigenlijk kostte op het tennistoernooi.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.