Felix Decavel
Felix Decavel Sport 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

De absurde prijzen voor bier en een worstenbroodje op Wimbledon

Het chicste grandslamtoernooi op de tenniskalender draait op volle toeren. Of Botic van de Zandschulp de volgende ronde haalt, weten we op het moment van schrijven nog niet. Maar wel hoeveel zijn Nederlandse fans hebben neergeteld voor een biertje en een worstenbroodje. Dit is de absurde prijslijst van het eten en drinken op Wimbledon.

Gelukkig heeft Botic van de Zandschulp een aardige som kunnen verdienen in 2022. Dankzij het behalen van de vierde ronde op de vorige editie van het Britse grandslamtoernooi, verdiende de beste Nederlandse tennisser omgerekend een bedrag van 221.036 euro. Meer dan voldoende om enkele dure biertjes en worstenbroodjes te betalen voor zijn meegereisde fans op Wimbledon.

Prijs voor bier en worstenbroodje op Wimbledon

Niettegenstaande de hoge prijzen, kunnen bierliefhebbers zich wel verlekkeren aan meerdere kwaliteitsvolle gerstenatjes. Geen Heineken dus.

In de tabel hieronder zie je de prijs van de verschillende bieren in de Walled Garden, de foodhallen op Wimbledon waar elke bezoeker mag komen. Alle biertjes zijn van de tap, tenzij anders vermeld. De betreffende bedragen heeft Manners zelf omgerekend naar euro op basis van de huidige wisselkoers.

Bier Prijs
Stella Artois € 8,83
Stella Artois Unfiltered € 8,83
Camden IPA € 8,42
Camden Pale Ale € 8,42
Guinness € 8,42
Stella Artois (flesje) € 7,96
Camden Pale Ale (flesje) € 7,60
Hoegaarden (flesje) € 7,96
Stella Artois 0,0 € 7

Na het lessen van onze dorst, vullen we even graag onze maag. Hoeveel kosten de versnaperingen op Wimbledon zoals een worstenbroodje? Zowel Nederlanders als Britten zijn namelijk verzot op een gouwe ouwe sausage roll. En natuurlijk mag het traditionele bordje met slagroom en aardbeien niet ontbreken. Maar dan liever aan de prijzen van de HEMA of Greggs.

Versnapering Prijs
Worstenbroodje € 5,62
Cornish Pasty € 7,37
Mac ‘n’ Cheese bites € 6,90
Dragon Rolls € 8,42
Slagroom & Aardbei € 2,92
Haribo € 4,91
Skittles € 4,91
Sandwich € 5,32
Sushi € 14,62

Bekijk alle prijzen van het eten en het drinken op Wimbledon. Of check hoe veel Tour de France-renners eigenlijk verdienen in vergelijking met hun tennis-collega’s. Tipje van de sluier: het verschil is enorm.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.