Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 7 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

5 erotische films en series op Netflix voor jullie tweede date

Voor de afwisseling (of je tweede date) een pikante erotische thriller streamen? Dan zit je goed met een abonnement op het ooit zo kuise Netflix. We lichten vijf erotische films en series voor je uit. Dim het licht alvast en steek de kaarsjes maar aan.

Het genre erotische thriller, komedie of fantasy komt niet vaak voorbij als je tijdens een etentje op het punt bent gekomen dat Netflix het gespreksonderwerp wordt. Een onterecht taboe, want uit kijkcijfers blijkt dat de onderstaande films en series massaal bekeken worden.

Uiteenlopende erotische films en series op Netflix

Bovenaan de lijst met erotische thrillers een onverwachte kijkcijferhit uit Polen, die flink wat kritiek ontving. Oké, die kun je overslaan tijdens je tweede date.

1. 365 Days (en de twee opvolgers)

Deze erotische thriller werd vlak na de release een megahit. Maar niet iedereen was even blij met 365 Days, wegens het vermeende verheerlijken van seksueel misbruik. De cast verdedigde dit, en maakte duidelijk dat het puur de verfilming is van een fictieve bestseller. “We schatten in dat de kijker begrijpt dat het gedrag in deze film in het echte leven onacceptabel is, maar dat geldt voor zoveel films met geweld”, aldus hoofdrolspeler Michele Morrone.

De film maakt gebruik van een Poolse cast en vertelt over een vrouw die slachtoffer is van een dominante maffiabaas, die haar gevangen houdt. Ze krijgt een jaar de tijd om verliefd op hem te worden. Een vrij verknipt script, dus. Toch bleek 365 Days ondanks – of juist dankzij – de felle kritiek een kijkcijferhit, waardoor we inmiddels ook op Netflix kunnen kijken naar deel 2 en 3 van de erotische filmreeks. De film en opvolgers scoren 0% op Rotten Tomatoes, maar braken Netflix-records. Zie het als Sharknado-achtige cult en je hebt een leuke avond.

2. Oscuro Deseo

We vervolgen de lijst met erotische thrillers op Netflix met een zwoele Mexicaanse serie. Oscuro Deseo (donker verlang) scoort goed in Nederland. De erotische serie heeft misschien geen ijzersterk verhaal, maar compenseert dit ruimschoots met een overdaad aan functioneel naakt en pittige erotische scènes die de zintuigen prikkelen.

3. Perfil Falso

Deze erotische thriller is een Colombiaanse Netflix-serie. Verwacht dus veel temperament en zwoele temperaturen in Perfil Falso dan wel Fake Profile. De hoofdrollen worden gespeeld door Carolina Miranda en Rodolfo Salas. En helaas, deze ken je niet van Narcos. Wel spelen ze in een handjevol andere Colombiaanse series.

4. Outlander

Ook de bekende serie Outlander scharen we onder erotiek, maar wel met een fantasy-tintje. Deze spannende serie, gebaseerd op de fantasieromans van Diana Gabaldon, gaat over het drama van twee lovers die gescheiden worden door tijd. Outlander kent inmiddels al 5 seizoenen, sinds maart 2023 is ook seizoen 6 beschikbaar op Netflix. Veel stomende scènes, niet een serie om met je ouders te kijken.

5. Easy

Laten we dit lijstje met erotische films en series ook niet al te serieus nemen: Easy is een erotisch getint komedie-drama uit 2016 (3 seizoenen) met een absolute sterrencast.

De serie focust zich op het leven van verschillende inwoners van Chicago, die zich een weg banen in een doolhof vol liefde, seks, cultuur en technologie. Geniet onder anderen van sterren als Orlando Bloom, Aubrey Plaza en Dave Franco.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.