Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 9 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO-versie van ‘s werelds sterkste rupskraan kost meer dan PS5

LEGO’s nieuwste Technic-set is imposant, maar daar komt ook een imposant prijskaartje mee gepaard. De LEGO Technic Liebherr Crawler Crane LR 13000 kost meer dan een Playstation 5. Maar dan heb je wel een enorme op afstand bestuurbare replica van ‘s werelds sterkste rupskraan!

Als kind wilde je waarschijnlijk bij de brandweer, politie of in de bouw gaan werken. De kans is echter groot dat je nu een kantoorbaan hebt, of in ieder geval ergens achter een laptop zit. Gelukkig kun je die kinderdromen dankzij LEGO alsnog uit laten komen. En dan hebben we het niet over de kleine LEGO City-sets die voor kinderen worden ontwikkeld, maar de alsmaar uitdijende collectie aan sets voor volwassenen.

LEGO Technic Liebherr Crawler Crane LR 13000

Het Deense merk heeft namelijk een reusachtige set onthuld die hoger is dan menig peuter en kleuter. Maak kennis met LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000. Een hele mond vol, maar we hebben het hier ook over een imposante set.

Met maar liefst 2883 steentjes bouw je een gigantische hijskraan. Het is lang niet de eerste LEGO-hijskraan, die eer gaat naar deze beauty, maar het is wel met afstand de grootste. Ja, de Liebherr Crawler Crane gaat een hoop uitdagende bouwavondjes kosten.

LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000
💰 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000
💰 (Afbeelding: LEGO)

Contragewichten en motoren

Sterker nog: de set is zo reusachtig en zwaar, dat LEGO speciale onderdelen heeft moeten ontwerpen die aan de achterkant van de kraan als contragewichten kunnen dienen. Serious business. De Liebherr Crawler Crane LR 13000 is dan misschien een megalomane versie van je kinderdromen, maar de set gaat ook gewoon met zijn tijd mee. Zo zitten er zes motoren en twee Smart Hubs in verwerkt, waardoor je met je smartphone het geheel kunt bedienen. Van de rupsbanden en het platform dat kan draaien tot de lier: de Technic-set zit tjokvol ‘echt werkende’ details.

LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000
💰 (Afbeelding: LEGO)

Sterkste rupskraan ter wereld

De echte LR13000 is de sterkste rupskraan ter wereld, en kan 3000 ton tillen. De LEGO-versie van het gigantische voertuig houdt het bij maximaal 500 gram. Ook niet misselijk. Helaas geldt dat ook voor het prijskaartje: mede door de omvang van het model en de speciaal ontwikkelde onderdelen is 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 bijzonder prijzig. De set is vanaf 1 augustus verkrijgbaar en gaat maar liefst 679,99 euro kosten. Ja, meer dan een Playstation 5 plus twee games.

Geen records

Overigens is de LEGO Technic 42146 Liebherr Crawler Crane LR 13000 niet de hoogste LEGO-set ooit. Die eer gaat naar de Eiffeltoren van vorig jaar. Als je puur naar de hoeveelheid onderdelen kijkt, dan wint de wereldkaart van LEGO Art het met gemak. Maar ja, dat zijn ook minuscule steentjes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.