Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Je Stranger Things-favoriet krijgt een prequel, maar niet op Netflix

Eddie Munson was zonder twijfel de grote publieksfavoriet van Stranger Things seizoen vijf. Daarom krijgt hij binnenkort zijn eigen prequel, in boekvorm. Maak kennis met Flight of Icarus.

Het einde van Stranger Things, de serie, is in zicht. De Duffer Brothers hebben gezegd dat seizoen vijf de laatste zal zijn. Gelukkig gaat de franchise nog een veelbelovende toekomst tegemoet. Nee, voorlopig hoef je nog niet uit de nostalgische wereld van de gebroeders Duffer te vertrekken.

Meer Stranger Things

Naast een toneelstuk en een animatieserie is er nu namelijk nóg een spin-off voor de Netflix Original aangekondigd. Een verhaal waarvoor je geen abonnement op Netflix hoeft te hebben. Fan-favoriet Eddie Munson, in de show gespeeld door Joseph Quinn, krijgt namelijk zijn eigen prequel-verhaal, in boekvorm. Ja, het is tijd om je spreekwoordelijke leesbril erbij te pakken.

Het boek gaat Stranger Things: Flight of Icarus heten. Dat meldt het doorgaans zeer goed ingelichte Entertainment Weekly. Flight of Icarus wordt geschreven door Caitlin Schneiderhan. Een bekende naam voor hardcore fans: ze was de director’s assistant van de Duffer-broers tijdens seizoen twee en drie van de show, en ze schreef misschien wel de beste aflevering van seizoen vier: The Monster and the Superhero. Ook mooi detail: ze is het brein achter het @strangerwriters-account op Twitter, waar allerlei behind the scenes-posts worden geplaatst.

Netflix boek prequel Stranger Things: Flight of Icarus Eddie Munson
🍿Eddie in de serie (Afbeelding: Netflix)

Netflix gaat terug in de tijd

Afijn: Netflix heeft dus duidelijk niet een willekeurige schrijver ingeschakeld voor het boek. Stranger Things: Flight of Icarus speelt zich twee jaar voor de gebeurtenissen van seizoen vier af. Eddie Munson heeft – leider van de Hellfire Club, metalhead en verschoppeling uit Hawkins – één kans om het te maken. Voor hem is Hawkins, Indiana één grote verschrikking.

Gelukkig hoeft hij nog maar een paar maanden te overleven op Hawkins High. En wat is het laatste jaar eigenlijk anders dan tijd doden tussen Dungeons & Dragons-sessies met de Hellfire Club en optredens met zijn band door? Om zijn muzikale ambities te financieren, zal Munson echter deel moeten nemen aan de dubieuze activiteiten van zijn pa.

En seizoen vijf dan?

Schneiderhan is in ieder geval enthousiast: “Ik heb er zoveel zin in dat fans met hem meegaan op zijn reis om een held te worden, om de rommelige en ongemakkelijke beslissingen te ervaren die hem ertoe hebben gebracht om het dappere buitenbeentje te worden dat we allemaal kennen en waar we van zijn gaan houden.”

Voor fans van Eddie Munson, de break-out star van Stranger Things seizoen vier, wordt het in ieder geval een kans om nog één laatste avontuur met hun held te beleven. De kans dat het personage nog op gaat duiken in seizoen vijf van de Netflix Original is nihil. Toch houden fans hoop, nadat uitvoerend producent Shawn Levy daarover het volgende zei tijdens een interview: “De kans is zeer klein. Zeer klein. Maar, we horen jullie, wereld. We weten het. Jullie zijn geobsedeerd met Eddie. Wij ook!”

Releasedatum Flight of Icarus

Stranger Things: Flight of Icarus komt op 31 oktober in het Engels uit. Over een eventuele Nederlandse vertaling is vooralsnog niets bekend. Ben je niet echt een lezer en kijk je vooral uit naar seizoen vijf van de show? Daarvoor is helaas nog geen concrete releasedatum onthuld, al rekenen fans op eind dit jaar. Fingers crossed!

Netflix boek prequel Stranger Things: Flight of Icarus Eddie Munson
📕 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.