Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 1 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult première Stranger Things: The First Shadow

Fan van Stranger Things? Dan moet je naar het theater. Netflix heeft een exclusieve theaterversie onthuld, The First Shadow genaamd.

Tieners met hun gebruikelijke issues, de jaren 80, nerds als helden en een vleugje horror. Dit alles vloeit prachtig samen in Stranger Things, een van de populairste Netflix-series van de laatste jaren. Het vijfde en laatste seizoen ligt klaar, de premièretitel is bekend, maar een datum volgt nog. Goed, dan gaan we eerst het theater in.

Stranger Things: The First Shadow

Naar een origineel verhaal van de Duffer Brothers, Jack Thorne en Kate Trefry krijgt Stranger Things: The First Shadow eind 2023 zijn wereldpremière in het Phoenix Theatre in het Londense West End. Het nieuwe theaterstuk is geschreven door Kate Trefry, schrijver en producer van de populaire Netflix-serie en vindt zijn oorsprong in de mythologie en wereld van het wereldwijde fenomeen.

Hawkins, 1959: een doodnormaal stadje met gewone zorgen. De auto van de jonge Jim Hopper wil niet starten, de zus van Bob Newby neemt zijn radioshow niet serieus en Joyce Maldonado wil gewoon afstuderen en de stad uit. Wanneer de nieuwe student Henry Creel arriveert, ontdekt zijn familie dat een nieuwe start niet zo eenvoudig is en dat het verleden je altijd blijft achtervolgen. Dat is het plot in het kort. Komt je vast bekend voor.

netflix onthult première theatershow stranger things the first shadow, the duffer brothers
De Duffer Brothers werken mee! (Afbeelding: ANP / Shutterstock)

Stranger Things: The First Shadow wordt geproduceerd door Netflix en Sonia Friedman Productions. De regie is in handen van Stephen Daldry met Justin Martin als co-regisseur. De Duffer Brothers fungeren als creatieve producenten, met 21 Laps als associate producer.

Terug naar de jaren 80 in het theater

Dit nieuwe theateravontuur, tot leven gebracht door een meermaals bekroond creatief team, wordt met high end technologieën naar een geheel nieuwe dimensie getild. Het brengt je terug naar het begin van Stranger Things en bevat mogelijk de sleutel tot het einde.

netflix onthult première theatershow stranger things the first shadow
(Afbeelding: Netflix)

Kaarten voor de theatershow gaan dit voorjaar in de verkoop. Fans kunnen zich vanaf vandaag registeren voor priority access via StrangerThingsOnStage. Meer informatie over de kaartverkoop, het (internationale) speelschema, het volledige creatieve team en de cast worden op een later moment bekendgemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.