Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things 5 ligt klaar: wat betekent de onthulde premièretitel?

Het script van Stranger Things 5 ligt klaar en de titel van de premièreaflevering is onthuld. De grote vraag: kunnen we al iets achter Chapter One: The Crawl zoeken?

Eigenlijk zijn we nog maar net bijgekomen van Stranger Things 4. Waar we dachten dat het er misschien minder op zou worden doordat de acteurs te oud zijn geworden, was het tegendeel waar. Seizoen 4 was misschien wel het beste tot

Stranger Things 5 – Chapter One: The Crawl

Geen bewegende beelden van Netflix als teaser, maar een dikke stapel papieren. De Duffer Brothers hebben het script van aflevering 1 zo te zien af en deelden dat tijdens Stranger Things Day, een dag die op 6 november 2022 plaatsvond.

En dan ga je toch kijken wat je er uit kunt halen, hoe klein de hints in deze teaser voor Stranger Things 5 ook zijn. De eerste speculatie van fans leidt naar Dungeons & Dragons, het spel dat de basis vormt voor deze Netflix-serie. The Crawl zou hinten naar een klassiek scenario waarin “helden door een kerker navigeren, verschillende monsters bevechten, vallen vermijden en puzzels oplossen.”

Wat is verder bekend over het nieuwe seizoen?

Je kunt uit het Dungeons & Dragons-scenario halen wat je wilt, maar het feit is dat de Duffer Brothers toch weer gaan verrassen. Dus speculeren heeft eigenlijk geen zin. Wel is al bekend dat seizoen 5 het laatste seizoen van Netflix-monsterhit Stranger Things wordt. Dat kondigden de makers in februari 2022 al aan met de onderstaande verklaring.

We gaan dus naar een einde toe in Stranger Things 5. De Upside Down zal moeten worden ontrafeld, Vecna moet definitief dood, dat soort dingen. Over een datum is nog niets bekend, wel wordt er begin 2023 gestart met de opnames. Ook zijn er nog geen bewegende beelden. Wat we in ieder geval weten, is dat Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Mike (Finn Wolfhard), Will (Noah Schnapp), Jonathan (Charlie Heaton), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Robin (Maya Hawke), Hopper (David Harbour) en Joyce (Winona Ryder) de kar weer moeten trekken. We houden je op de hoogte van iedere zucht en scheet.

Alle acteurs en actrices die tieners spelen in Stranger Things zijn in het echt veel ouder. Lees in dit artikel hoe dat zit en hoe oud ze echt zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.