Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Harry Potter-ster heeft weinig vertrouwen in HBO Max serie

Disney brengt de komende jaren tientallen Marvel- en Star Wars-series uit. En dan hebben we het nog niet eens over de films. Uitmelkerij? Misschien, maar de fans worden vooralsnog op hun wenken bediend. Marvel Studios-baas Kevin Feige, de architect achter het MCU, bewijst dat de kwaliteit er niet onder hoeft te lijden.

Juist daardoor staat de Harry Potter-franchise in schril contrast. Warner Bros. wil dolgraag de franchise verder uitbreiden, maar J.K. Rowling houdt touwtjes stevig in handen. Ook helpt het niet mee dat de streaming-rechten van de franchise nog elders liggen.

Harry Poter-serie komt eraan

Achter de schermen wordt echter al hard gewerkt aan Harry Potter-series. Niet enkel een spin-off, maar volgens betrouwbare insiders ook een show die directer voortborduurt op de originele boeken en films. The Mandalorian, maar dan Harry Potter. Dé perfecte manier om het stuntelende HBO Max een impuls van jewelste te geven.

Niet iedereen is echter enthousiast over de plannen. Variety confronteerde Harry Potter-ster Rupert Grint, die Ron speelde in de films, met HBO’s plannen voor een Harry Potter-serie. De 32-jarige acteur heeft zo zijn bedenkingen bij het project.

Rupert Grint is niet enthousiast

Terwijl fans al speculeren over een terugkeer van de acteur, concludeert Grint juist dat hij niet verwacht dat men hem zal vragen voor het project. Ook is hij niet enthousiast over het idee dat de serie mogelijk direct op de films gaat voortborduren:

“Het zou raar zijn als het een soort voortzetting wordt. Ik voel me vreemd genoeg behoorlijk beschermend over dat personage. Zelfs toen ik de toneelvoorstelling [Harry Potter and the Cursed Child] zag, was het een heel vreemde ervaring… Maar als het als een andere groep vrienden is, dan kan het denk ik wel interessant worden,” aldus Rupert Grint.

Plottwist

Dat klinkt dus alsof Grint zelf meer in een spin-off ziet. Misschien nog wel opvallender is dat de acteur achter Ron, de beste vriend van Harry Potter, zelf niet eens alle films heeft gezien. Ja, hij is “quite protective” als het om de films gaat, maar hij heeft er zelf slechts drie gezien: “Ik heb waarschijnlijk de eerste drie tijdens de premières gezien, maar daarna ben ik gestopt met ze kijken.”

Binnenkort krijgt hij echter de kans om alsnog die achtbaanrit mee te gaan maken. Afgelopen mei werd hij vader van dochter Wednesday: “Nu ik een dochter heb, zal ik ze waarschijnlijk samen met haar moeten gaan kijken,” aldus de acteur.

Overigens legt zijn dochter hem geen windeieren. Hij brak met haar namelijk een wereldrecord op Instagram. Rupert Grint is trouwens niet de enige die niet al te enthousiast is over het idee van een Harry Potter-serie:

Fans fileren nieuwe Harry Potter-serie: ‘Nee bedankt, dit moet stoppen!’

Shadow and Bone: Netflix onthult teaser voor eigen Harry Potter

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.