Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Human Interest 9 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Makkelijke toprecepten: zo kook jij je eigen romantische valentijnsmenu

Bij Manners  hebben we zo een klein vermoeden dat Valentijnsdag dit jaar extra uitgebreid gevierd zal worden. Waarom? Omdat de lockdown meer tijd creëert voor gezelligheid binnenshuis. Omdat het een extra excuus is om uitgebreid te dineren, en bovenal: omdat iedereen dit jaar wel een extra portie liefde kan gebruiken.

Daarom hebben onze collega’s van Culy.nl een valentijnsmenu bedacht dat feestelijk is en toch ook haalbaar. Je houdt dus nog voldoende tijd over om ontspannen te genieten van… l’amour.

Culy’s extra romantische valentijnsmenu

Om in de sfeer te komen

Om in de sfeer te komen serveren we een knalrode cocktail met aardbei, gin en vlierbloesem. Want als er één cocktail valentijn schrééuwt, dan is het deze wel.

(Afbeelding: Culy)

> Naar recept: valentijnscocktail met gin, vlierbloesem en aardbei (Cherub’s Cup)

Echt luxe: oesters met Balinese dressing

Oesters bewaren we liefst voor speciale gelegenheden, zoals Valentijnsdag. Onze favoriete manier om deze decadente happen te bereiden? Dat is met een zelfgemaakte Balinese dressing. En geloof ons als we zeggen dat die dressing álles lekker maakt.

(Afbeelding: Culy)

> Naar recept: oesters met Balinese dressing (om je vingers bij af te likken)

Romantische risotto

Is hij niet romantisch, deze risotto? De lichtroze kleur, die decadente, sexy Burrata en de mooie gepofte kerstomaatjes aan de tak. Pér-fect voor een intiem etentje. Sowieso win je gelijk iemands hart als je ‘m risotto voor durft te zetten.

(Afbeelding: Culy)

> Naar recept: bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten

Een zoete afsluiter

Als er geen beter moment is om een toetje op tafel te zetten dan op Valentijnsdag, dan weten wij het ook niet meer. We raden iedereen aan om dit simpele toetje met ricotta, frambozen en schuimpjes te maken. Machtig lekker is dat namelijk.

(Afbeelding: Culy)

> Naar recept: valentijnstoetje met ricotta, frambozen en meringues

Ook lekker voor je valentijnsmenu:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.