Noah Korevaar
Noah Korevaar Human Interest 18 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Harry Potter-ster breekt Instagram-record Jennifer Aniston en reageert

Als een beroemdheid zijn of haar debuut op Instagram maakt, dan is dat groot nieuws. Regelmatig duikt er weer een grote nieuwe naam op die vervolgens binnen korte tijd een duizelingwekkende schare aan trouwe volgers vergaart. Met alle records van dien. De nieuwe koning? Harry Potter-ster Rupert Grint.

Jennifer Aniston wist in 2019 met één simpele post Instagram bijna letterlijk te doen ontploffen. Like-knoppen werkten niet meer, haar profiel liep vast: het sociale netwerk kon de interesse voor het debuut van de Friends-ster niet aan. Binnen één dag had ze al 6,8 miljoen volgers.

Instagram-records

Binnen vijf uur en zestien minuten had ze een miljoen volgers. Dat was destijds een record. Vorig jaar werd dat record echter gebroken door een beroemdheid die je niet aan zag komen: David Attenborough.

Hij deed er slechts vier uur en 44 minuten over.

Harry Potter-ster bovenaan top vijf

Dat record moest de legendarische Brit echter snel weer inleveren. Afgelopen november wist Instagram een nieuw bekend gezicht te scoren: niemand minder dan Harry Potter-ster Rupert Grint. Hij deed er slechts vier uur en één minuut over om de miljoen volgers te passeren. Daardoor ziet de top vijf er nu zo uit:

  1. Rupert Grint – vier uur en één minuut (november 2020)
  2. Sir David Attenborough – vier uur en 44 minuten (september 2020)
  3. Jennifer Aniston – vijf uur en zestien minuten (oktober 2019)
  4. Duke and Duchess of Sussex – vijf uur en 45 minuten (april 2019)
  5. Kang Daniel, K-Pop-ster- 11 uur en 36 minuten (januari 2019)

Rupert Grint reageert

Rupert Grint gebruikte zijn eerste post onder andere om zijn dochter aan de wereld te tonen. Geen loze selfie dus. Nu, twee maanden later, heeft hij tegenover ET gereageerd op het absurde record:

“Ik kan het nog steeds niet geloven. Het is heel erg surrealistisch. Ik had nooit gedacht dat ik lid zou worden van Instagram. Ik zei altijd dat ik dat niet zou doen, en toen dacht ik: ‘Het is zo’n gekke tijd geweest. Dus waarom niet?’ Het is krankzinnig … Ik denk dat Wednesday het internet eigenhandig heeft gebroken. Zij krijgt de credits,” aldus Grint.

Voor de duidelijkheid: Wednesday is de naam van zijn dochter, die volgens de Harry Potter-acteur de eer verdient. Het record laat maar eens zien dat de franchise van J.K. Rowling en Warner Bros. anno 2020 en nu dus 2021 nog steeds zeer relevant is. Grint heeft sindsdien relatief weinig grote rollen gehad, maar fans gaan nog steeds helemaal los bij elke vorm van online-activiteit van de cast.

En Daniel Radcliffe dan?

Op dit moment is Grint te zien in de Apple TV+-serie Servant, van M. Night Shyamalan. Een knap staaltje psychologische horror. Grint is niet de enige die op Instagram een grote schare volgers weet te vermaken. Ook Draco Malfoy-acteur Tom Felton is er actief. Hij weet precies wat zijn publiek wil en speelt daar ook handig op in met allerlei oude setfoto’s van de Harry Potter-films, throwbacks en andere posts.

En Harry Potter himself? Die heeft de keuze gemaakt om van het internet weg te blijven. Geen selfies van Daniel Radcliffe dus. Wellicht komt daar verandering in als men eindelijk de naar verluidt aankomende Harry Potter-reünie onthuld wordt. Hier lees je daar meer over.

ET

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.