Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Uitgelekt: Grootse plannen voor nieuwe Harry Potter film (met originele cast!)

Soms is een verhaal gewoon af, zoals in het geval van Harry Potter. Dergelijke franchises zijn echter (helaas) veel te waardevol om op de plank te laten verstoffen. De filmrechten kunnen de basis vormen voor een miljardenbusiness, een kans die geen enkele grote studio wilt laten liggen.

Warner Bros. en risico’s

Ook Warner Bros. niet, de filmstudio achter de Harry Potter films. Anno 2019 wordt de bioscoop gedomineerd door grote franchises. Tijdens de grote streaming-oorlog lijken enkel kleine indie-films en peperdure blockbusters het te kunnen overleven. Analisten wijzen erop dat alles wat tussen die uitersten invalt steeds vaker flopt.

Maar ja, grote blockbusters vormen een enorm risico. De productie kost immers een grote zak geld, en het succes is allesbehalve gegarandeerd. Als een studio daar alles van weet, dan is het Warner Bros. wel. Na de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan lukte het de megastudio jaren niet om te scoren met een superheldenfilm gebaseerd op de comics van DC.

Daardoor werd Joker ook bijna niet gemaakt, een film die uiteindelijk juist het tij keerde voor de studio. Sterker nog, men trok andere investeerders aan om het risico te verdelen. Met als gevolg een winstdeling waardoor Warner Bros. honderden miljoenen dollars moet inleveren bij diezelfde investeerders. Zuur.

Harry Potter comeback

Het is dan ook niet zo gek dat de studio het liever op safe speelt. En welke megafranchise heeft Warner Bros. naast DC nog meer in handen? Precies, Harry Potter. Het bronmateriaal hield al in 2011 op, nadat J.K. Rowling het laatste boek uitgebracht.

De Fantastic Beasts serie vormde een oplossing, maar scoort niet zoals de hoge bazen hadden gehoopt. De reacties vanuit fans spreken boekdelen: men wil meer avonturen beleven met de personages uit de originele boeken en films.

Een reboot leek dan ook onvermijdelijk. Uit steeds meer hoeken deden de afgelopen maanden echter geruchten de ronde dat Warner Bros. andere plannen heeft. Betrouwbare bronnen doen daar nu nog een schepje bovenop: volgens hen wordt het volgende Harry Potter project een ware sequel op de originele acht films. Een vervolg dus.

Betrouwbare bronnen

De informatie is afkomstig van dezelfde bronnen die vroegtijdig wisten te melden dat Ace Ventura 3 in ontwikkeling is, evenals andere leaks die later bleken te kloppen. Bijvoorbeeld het lot van Rey in The Rise of Skywalker. Desondanks is het altijd gezond om dit soort nieuws met een korrel zout te nemen, maar de kans dat deze geruchten kloppen is dus groot.

Naar verluidt werkt Warner Bros. aan een sequel die zich twintig jaar na film 8 afspeelt. Het wordt geen verfilming van het toneelstuk dat op dit moment nog steed gespeeld wordt, The Cursed Child.

Volgens diezelfde bronnen pakt de studio’s wel elementen uit het toneelstuk, maar wordt het verder een origineel verhaal. Met, niet geheel onbelangrijk, een groot deel van de cast uit de originele films aan boord!

Dochter van Voldemort

De film gaat over de dochter van Voldemort, die haar kwaadaardige vader weer tot leven wilt wekken. Verder ligt de focus volgens de leaks vooral op Albus Severus Potter, de jongste zoon van Harry Potter. We zagen hem al in de epiloog van de laatste Harry Potter film. Tevens speelt hij een grote rol in The Cursed Child.

Warner Bros. ziet naar verluidt een hoop potentie in de jonge tovenaar, en hoopt dat hij het gezicht wordt van een franchise die uit meerdere films gaat bestaan. Afhankelijk van hoe goed de eerste film het gaat doen, natuurlijk. Fantastic Beasts bewees immers dat de wereld van J.K. Rowling niet per definitie miljarden in het laatje brengt.

J.K. Rowling en David Yates

J.K. Rowling wordt volgens de bronnen ingeschakeld voor het script, een keuze waar niet elke fan vrolijk van zal worden. Haar boeken zijn fantastisch, maar volgens velen zorgden haar tekortkomingen als scriptschrijver voor de matige tweede Fantastic Beasts-film. Voor het regiewerk heeft Warner Bros. David Yates op het oog, die sinds Order of the Phoenix elke film uit de franchise voor zijn rekening nam.

Gewijzigde plannen?

De kans dat deze details kloppen, is zeer groot. Alles wijst erop dat Warner Bros. nu druk bezig is met dit project. Dat is echter geen garantie dat de film ook op deze specifieke manier uit gaat komen. Plannen in Hollywood veranderen continu. Tevens komt dit project pas uit na de Fantastic Beasts films, dus Warner Bros. kan afhankelijk van hoe die films het doen nog van gedachten veranderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

WGTC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.