Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 9 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Even geen Netflix: Harry en Meghan vanavond op Nederlandse televisie

Even geen Netflix of Champions League voor de mensen die het veelbesproken interview van Oprah Winfrey met Harry en Meghan nog niet hebben gezien. Vanavond is het gesprek voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Of je nou van plat entertainment houdt of nog middenin The Crown zit; dit moet je toch even kijken.

Het onthullende interview Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan is te zien op Net5. Het is voor het eerst sinds het koppel afstand nam van het koningshuis dat ze te zien zijn in een televisie-interview. Het twee uur durende gesprek werd zondag al uitgezonden op de Amerikaanse zender CBS. Dinsdag om 20.30 uur is het voor het eerst op de Nederlands televisie te zien.

Britse pers verbijsterd over interview met Oprah

Over het gesprek was zowel voor als na de uitzending van zondag veel te doen. Britse kranten en royalty-verslaggevers waren verbijsterd over uitspraken die Meghan deed over racisme binnen Buckingham Palace. Zo zei ze dat er in het paleis “zorgen om en gesprekken over” de huidskleur van hun zoontje Archie waren. Oprah Winfrey, een goede vriendin van Harry em Meghan, kreeg carte blanche voor het interview en mocht alles vragen wat ze wilde. Daar maakte de presentatrice dankbaar gebruik van.

harry en meghan, oprah, interview, nederlandse televisie
(Afbeelding: CBS)

Zo vertelt Meghan over de eerste ontmoeting en latere goede band met koningin Elizabeth, de grootmoeder van haar echtgenoot. Harry bespreekt de band met zijn familie en vergelijkt de media-aandacht die het stel krijgt met die voor zijn in 1997 overleden moeder Diana. “Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

Bekijk het hele interview vanavond op de Nederlandse televisie. Net5 zendt het gesprek om 20.30 uur uit.

Harry en Meghan voor Netflix

Sinds hun stap terug uit het Britse koningshuis is het koppel ook de schijnwerpers meer en meer gaan mijden. Wel sloten Harry en Meghan lucratieve deals met Netflix en Spotify voor diverse projecten. Lees hier meer over het megacontract dat het stel onlangs bij de streamingdienst tekende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.