Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

12 nieuwe topfilms op Netflix: Batman, Superman, Harry Potter en meer

Zo, Netflix heeft mei opvallend sterk afgetrapt. Het lijkt erop dat de streamingdienst een ijzersterke deal met Warner Bros. heeft kunnen sluiten. In Nederland bestaat HBO Max nog niet, waardoor een groot aantal grote blockbusters van de studio nu op Netflix staat.

12 nieuwe topfilms op Netflix

We zetten twaalf aanraders op een rijtje. Van Fantastic Beasts en Lord of the Rings tot Batman. Kijk, zo komen we mei wel door!

De 8 spannendste miniseries op Netflix die je in een weekend kunt bingen

Suicide Squad

We trappen dit lijstje maar direct af met de minste film: Suicide Squad. Arme David Ayer. Hij had zijn DC-film al helemaal af, zo bleek dit jaar, toen Warner Bros. het succes van Deadpool zag en alles wilde veranderen. Het resultaat is een in stukken gehakte film die matig uitpakte. Na de Snyder Cut van Justice League is het ook hopen op een tweede kans voor deze film.

Batman v Superman: Dawn of Justice

Batman die het opneemt tegen Superman. Voor superhelden-fans is er niet meer nodig dan dat zinnetje om ze naar de bioscopen te laten rennen. Gelukkig kun je Batman v Superman: Dawn of Justice nu ook gewoon op Netflix streamen. Oftewel, je favoriete scènes keer op keer terugspoelen. De mensheid maakt zich zorgen om de vernietigende handelswijze van Superman. Batman komt polshoogte nemen, met een allesverwoestend conflict als resultaat.

Superman Returns

Ben je niet zo’n fan van Zack Snyders Superman? Dan hebben we gelukkig nog Superman Returns, uit 2016. Met Brandon Routh als de iconische superheld. Hij keert na vijf jaar op Krypton terugnaar de aarde, waar ze er ondertussen van overtuigd zijn dat ze er beter aan toe zouden zijn als Superman nooit was gekomen. Van X-Men-regisseur Bryan Singer.

Indiana Jones and the Last Crusade

Kijk, Netflix is één van de beste films van de jaren tachtig rijker. Het is 1912, en Indiana Jones zit een bende achterna die een peperduur historisch kruis hebben gestolen. Na die geklaarde klus denkt de door Harrison Ford gespeelde avonturier weer zijn rustige leventje als leraar op te kunnen pikken. Een illusie uiteraard, want binnen korte tijd staat de volgende schat weer voor de deur.

The Dark Knight

Christian Bale’s meesterwerk is terug op Netflix. De door Christian Bale gespeelde Batman en Gary Oldman’s James Gordon moeten alles op alles zetten om The Joker te stoppen. De aartsvijand van Bruce Wayne dreigt Gotham te vernietigen. De schurkenrol der schurkenrollen van Heath Ledger en misschien wel de beste superheldenfilm ooit. Bekroond met een 9.0 op IMDb. Kan niet missen.

The Dark Knight Rises

Iets minder sterk, maar nog steeds een absolute topfilm: The Dark Knight Rises. Batman is acht jaar geleden verdwenen, niet langer een superheld maar en banneling. Gotham City leek vrij te zijn van criminaliteit, tot opeens de gemaskerde terrorist Bane (Tom Hardy) opduikt. Bruce Wayne zal nog één keer zijn cape moeten dragen om zijn stad te redden.

Fantastic Beasts and Where to Find Them

In Fantastic Beasts speelt niet Johnny Depp de grote schurk Gellert Grindelwald, maar Mads Mikkelsen. Sterker nog, naar verluidt wil Warner Bros. met die film vroegtijdig een einde aan de franchise breien. Niet geheel onbegrijpelijk na het rommelige tweede deel. Zonde, want de filmserie begon nog redelijk sterk met Fantastic Beasts and Where to Find Them. Gelukkig kun je die magische achtbaanrit nu nog een keer op Netflix ervaren.

The Lord of the Rings-trilogie

2001, 2002, 2003: wat een jaren voor fantasy-fans. Elke december kregen fans een nieuw deel van de ondertussen legendarische The Lord of the Rings-filmtrilogie voorgeschoteld. Het perfecte kijkvoer voor een marathon. Een avontuur dat je keer op keer kunt beleven, zonder dat het gaat vervelen. Ook twintig jaar later. Frodo gaat weer op pad!

The Italian Job

Jason Statham, Charlize Theron, Edward Norton, Mark Wahlberg: The Italian Job heeft een cast van formaat. In deze misdaadfilm pleegt een groep dieven de ultieme overval. De kern van hun plan? De grootste verkeerschaos ooit in Los Angeles veroorzaken, goud stelen, en vervolgens met hun wendbare Mini’s overal doorheen glippen en ontsnappen.

Shazam!

Oké, deze DC-film staat technisch gezien al sinds 29 april op Netflix, maar mag in dit rijtje absoluut niet ontbreken. Het is wat ons betreft namelijk één van de betere superheldenfilms die Warner Bros. de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Eindelijk wat luchtigheid, eindelijk wat humor, in plaats van de haast overdreven serieusheid die de DC-films het afgelopen decennium kenmerkte. Gelukkig komt er een tweede deel in 2023.

Netflix onthult spectaculaire trailer voor DC-adaptatie van Robert Downey Jr.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.