Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Wolverine in Deadpool 3? Hugh Jackman maakt droom van fan waar

Is het tijd voor een comeback van Hugh Jackman als Wolverine? De acteur heeft een fan ingezet om een cameo bij Ryan Reynolds los te peuteren, die nu bezig is met Deadpool 3.

Dankzij Disney’s overname van Fox zijn de X-Men, Fantastic Four en andere superhelden eindelijk weer terug bij Marvel. Twintig jaar nadat de stripgigant de filmrechten moest verpatsen om een faillissement te voorkomen.

Deadpool 3

Nu staan Marvel én Disney er een stuk beter voor. Fans stonden echter niet unaniem te juichen na de acquisitie. De Deadpool-films zijn namelijk nu ook in handen van het Huis van de Muis. En tja, het familievriendelijke Disney matcht qua imago nou niet bepaald met de grofgebekte superheld.

Toch heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige al bevestigd dat Deadpool 3 in ontwikkeling is. De film wordt gewoon 18+ en zal toch verbonden zijn met de rest van het Marvel Cinematic Universe. Het ideale scenario? Dat is even een kwestie van afwachten, want er doen ook geruchten de ronde dat Ryan Reynolds continu met Disney aan het ruzieën is over de inhoud.

Maar goed, vooralsnog zijn het vooral dat: slappe geruchten. Neem ze dus vooral met een korrel zout. In de tussentijd zetten Reynolds en voormalig Wolverine-vertolker Hugh Jackman hun vriendelijke rivaliteit op sociale media voort. Sterker nog, fans gebruiken Jackman zelfs om in contact te komen met Reynolds.

Hugh Jackman terug als Wolverine?

De Wolverine-acteur liep onlangs door New York, toen hij opeens gestopt werd door een politieagent. Niet om de filmster op de bon te slingeren, maar omdat de agent in kwestie een boodschap voor Ryan Reynolds had. AKA Deadpool. Jackman zag er de lol wel van in en deelde de resulterende video op Twitter:

Voor degenen die de video niet kunnen kijken: “Hey Ryan, je moet deze gast (Hugh Jackman) echt in Deadpool 3 stoppen. Zelfs als het maar een cameo van tien minuten is, zou het al fantastisch zijn. Die film zou zo cool zijn, zo tof. Het zou de box office doen laten ontploffen.”

Fans smeken Reynolds en Jackman al jaren om een Wolverine en Deadpool-teamup. Helaas zat de timing van beide franchises een dergelijke actie in de weg. Jackman nam afscheid van Wolverine na Logan, in 2017 alweer. Een afscheid van formaat, dus niet iets waar je al te snel aan wilt toornen.

Zuur: grootse plannen

Om het nog zuurder te maken heeft Reynolds al meermaals interesse getoond in een dergelijke teamup. Sterker nog, hij onthulde tijdens een interview dat Wolverine deel uitmaakte van zijn originele plannen voor Deadpool 3. Voor Disney in beeld kwam was hij van plan om er een roadtrip-film van te maken, met Wolverine en Deadpool die samen op pad gingen. Ugh, zuur.

Maar kom op Disney, één korte cameo moet wel kunnen toch? Gewoon, een korte grap. Voor de fans. Na het delen van deze video lijkt Jackman er wel voor open te staan. Zeker met de humor van Reynolds en de beroemde gespeelde rivaliteit tussen de twee acteurs lijkt niks onmogelijk. Toch? Wij hopen rustig verder…

Marvel, let op! Jack Black is de nieuwe Captain America dankzij vaccinatie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.