Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel, let op! Jack Black is de nieuwe Captain America dankzij vaccinatie

Na de finale van The Falcon and The Winter Soldier hebben Marvel-fans eindelijk een nieuwe Captain America. Anthony Mackie neemt het schild toch op zich, met zelfs een grote bioscoopfilm op de planning. Nieuws dat hij overigens niet van Marvel zelf, maar van zijn lokale kassamedewerker te horen kreeg.

Het lijkt er echter sterk op dat zijn plezier van korte duur zal zijn. Mackie heeft er namelijk een concurrent bij, want door de pandemie is er nog een Captain America opgestaan. Nee, niet John Walker, US Agent of dergelijke ongein. We hebben het over niemand minder dan Jack Black.

Jack Black als Captain America

De School of Rock-acteur, Tenacious D-zanger en creatieve alleskunner zat de afgelopen twee jaar niet stil. Onder andere op YouTube maakte hij samen met zijn zoons ogenschijnlijk volstrekt willekeurige en idiote video’s in en rondom zijn huis. Maar dan wel op celebrity-niveau. Denk bijvoorbeeld aan skaten in je achtertuin met Tony Hawk. Of kloten op de set met Dawyne ‘The Rock’ Johnson.

Als je na de recente video van Arnold Schwarzenegger nog niet gemotiveerd was om je vaccinatie te halen, dan zorgt Jack Black daar wel voor. In een nieuwe video op sociale media laat hij zijn dat hij na de prik namelijk uitgroeit tot Captain America.

Het beste van Netflix: 23 series met een 100% score op Rotten Tomatoes

Thor kan met pensioen

En daar blijft het niet bij, want Chris Hemsworth kan ook met pensioen. Black veroorzaakt ook even casual een onweersbui door Mjolnir de lucht in te slingeren, de mythische hamer van Thor.

Kevin Feige, kijk je mee? Wellicht is Captain America niet zo’n goed idee, maar een rol met creatieve vrijheid in een The Guardians of the Galaxy-achtige setting lijkt de perfecte match. Onlangs riepen fans op Twitter zelfs al Feige op om Chris Pratt door Black te vervangen. Dat zal niet gebeuren, maar gelukkig heeft de acteur zelf de special effects om zijn Marvel-dromen te verwezenlijken:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.