Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 3 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

True crime-liefhebbers opgelet: je favoriete film van 2021 komt bijna uit

Opvallen in een Tarantino-film vol supersterren is een hele opgave, maar Christoph Waltz kreeg het voor elkaar in Inglourious Basterds en later in Django Unchained. Nu maakt hij zijn regiedebuut met Georgetown, een true crime-thriller over een meesteroplichter.

De tot dan toe bij het grote publiek onbekende Duits-Oostenrijkse acteur maakte met Inglourious Basterds direct indruk. Echt van die rollen waarbij je kunt genieten van elke zin die hij uitspreekt, zeker gecombineerd met de dialogen-meester die Quentin Tarantino is.

Christoph Waltz regisseert Georgetown

Sindsdien heeft Waltz meer prachtrollen neergezet, met Bond-film Spectre als hoogtepunt. Blijkbaar kan de 64-jarige acteur ook regisseren, want op 18 mei komt zijn regiedebuut digitaal uit: Georgetown.

Een true crime-verhaal dat gebaseerd is op een artikel van de New York Times uit 2012, waarin lezers kennis maken met de excentrieke Albrecht Muth en het bizarre web van leugens dat hij gespind bleek te hebben rondom de dood van zijn vrouw en überhaupt zijn leven.

Waargebeurd misdaadverhaal

In dit spannende, waargebeurde misdaadverhaal vol wendingen, twists en politieke onrust speelt Waltz de hoofdrol als Ulrich Mott, een excentrieke en vlot pratende sociale klimmer die iedereen in Washington D.C. om zijn vinger lijkt te hebben gewikkeld.

Maar wanneer zijn rijke, populaire en veel oudere vrouw dood (Vanessa Redgrave) in hun huis opduikt, vermoedt haar dochter Amanda (Annette Bening) dat Ulrich misschien niet alles is wat hij lijkt, terwijl politieonderzoek een groter bedrog aan het licht begint te brengen dat ver gaat. Dieper dan iemand ooit had kunnen vermoeden.

Lekker streamen in Nederland

Kijk, dat is het type film waar we graag naar uitkijken, zeker als ze gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Dan is het alsof je naar een verslavende true crime-docuserie op Netflx kijkt, maar dan met uitstekende acteurs.

Ik bedoel, Christoph Waltz als een charmante, charisatische maar vooral gewiekste oplichter? Dat klinkt als de ideale match voor de Duits-Oostenrijkse acteur. Op 18 mei gaan we ontdekken of hij naast acteren ook een sterke regisseur is. Dan komt Georgetown, vijf naar na de aankondiging van de film, eindelijk uit. Niet in de bioscoop, maar direct digitaal.

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.