Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix onthult spectaculaire trailer voor DC-adaptatie van Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. heeft een hoop tijd over nu hij niet meer het gezicht is van het Marvel Cinematic Universe. Tony Stark werd begraven in Avengers: Endgame. Geruchten wijzen op een comeback als hologram, maar voorlopig is Downey Jr. klaar. Zijn nieuwe project? Een DC-adaptatie voor Netflix: Sweet Tooth, waarvoor de eerste trailer is verschenen.

Gelukkig hoeft de 56-jarige alleskunner zich niet te vervelen. De beste man heeft samen met zijn vrouw Team Downey, een productiebedrijf. Zijn eerste grote project daarmee na Endgame was The Voyage of Doctor Dolittle. Laten we het de eerste pannekoek noemen, die altijd mislukt. Dolittle was namelijk één van de grootste flops van de afgelopen jaren.

Netflix introduceert Sweet Tooth

Ouch. Gelukkig kan Mr. Iron Man ons die tegenvaller snel doen vergeten. Op 4 juni komt namelijk Sweet Tooth op Netflix uit, een gloednieuwe grote franchise. Het gaat niet om een origineel verhaal, maar een adaptatie van nota bene een comic van de grote concurrent van Marvel: DC.

Je kunt rekenen op een ouderwets avontuur voor het hele gezin: Sweet Tooth volgt een hertenjongen genaamd Gus (Christian Convery), de titulaire Sweet Tooth, die een door een pandemie verscheurde wereld rondreist, bekend als de ‘Great Crumble’. Om aan jagers te ontkomen die zijn hybride soort als de vijand zien, en aan aaseters die hun eigen manier zoeken om te overleven, werkt Gus samen met een eigenzinnige zwerver (Game of Thrones ’Nonso Anozie) die het voordeel heeft een enorme muscle man met een kruisboog te zijn. Scheelt weer!

Het beste van Netflix: 23 series met een 100% score op Rotten Tomatoes

Netflix onthult spectaculaire DC-adaptatie van Robert Downey Jr.
💢 (Afbeelding: Netflix)

Schoonheid, hoop en avontuur

Downey Jr. is betrokken als producent, maar Jim Mickle neemt het schrijf- en regiewerk voor zijn rekening.

“We wilden een show maken die ontsnapping en avontuur biedt, waar de natuur de wereld herovert en het in veel opzichten aanvoelt als een sprookje,” aldus Mickle in een verklaring. “Sweet Tooth is een nieuw soort dystopisch verhaal, het is erg weelderig en hoopvol. We willen dat mensen naar deze wereld komen waar schoonheid, hoop en avontuur is. Dit is een ingrijpend verhaal – we rijden in treinen, beklimmen bergtoppen, rennen door bossen. Dit is een show over wat familie is, wat thuis echt betekent en waarom het belangrijk is om vertrouwen te houden in de mensheid. ”

Betoverende trailer

Klinkt goed! Plus, het past precies in het plaatje van de zoektocht waar Netflix al jaren mee bezig is. De jacht op een eigen Harry Potter, een eigen avonturen-franchise. Een magische wereld waar je je als kijker helemaal in kunt verliezen. De eerste trailer belooft op dat vlak in ieder geval veel goeds, met een betoverende sfeer waardoor we nu al uitkijken naar 4 juni. Vanaf dan kun je alle acht afleveringen streamen. Hopelijk met meer plezier dan bij Dolittle

Terug naar Iron Man: Robert Downey Jr.’s Dolittle is hard aan het floppen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.