Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Seriemoordenaar Dexter is helemaal terug in nieuwe trailer

We hebben het regelmatig over de tegenvallende finale van Game of Thrones, maar Dexter kon er ook wat van. De serie begon sterk, met de gelijknamige forensisch expert bij de politie van Miami, die ‘s nachts op mensen jaagt die uit de handen van het rechtsysteem zijn geglipt. Een seriemoordenaar, maar dan voor de goede zaak zegmaar.

Dat brengt uiteraard een hoop (morele) dilemma’s en spanning met zich mee. Zes of zeven seizoenen ging dat goed, Dexter was bij vlagen zelfs briljant, maar het laatste seizoen liet een nare nasmaak achter bij trouwe kijkers. Laten we het erop houden dat het personage niet het waardige einde kreeg waar iedereen op rekende. Mede doordat de originele showrunner al het project had verlaten.

Dexter komt terug

Clyde Phillips, die de originele boeken van Jeff Lindsay omtoverde tot de serie, verliet de show al na seizoen vier. Een duidelijk punt waarop alles bergafwaarts ging. Gelukkig krijgt hij nu de kans om alsnog Dexter te redden. Iedereens favoriete seriemoordenaar komt namelijk terug!

Later dit jaar pakt de originele showrunner de draad weer op waar de serie in 2013 is gebleven. Dat doet Clyde Phillips samen met Michael C. Hall, die opnieuw Dexter zal spelen. Hij keert overigens als enige van de originele cast terug, voor zover we vooralsnog weten.

Teaser trailer vol nostalgie

Dexter is dus terug, en dat ga je merken ook. Showtime, het netwerk dat de serie uitzendt in Amerika, heeft een allereerste teaser trailer voor je klaar staan. Nina Simone’s Don’t Let Me Be Misunderstood hint duidelijk naar de interne worstelingen van Dexter. Terwijl hij door een raam naar de camera kijkt, zien we een slachtoffer op de achtergrond tegenstribbelen. Dexters glimlach maakt het plaatje compleet. Juist die tegenstelling van humor en grimmige thriller-elementen maakten de originele serie aanvankelijk zo sterk. Heerlijk!

Helemaal 2021

Verder kun je rekenenen op een nieuwe locatie en dus nieuwe gezichten. Clancy Brown gaat de burgemeester spelen van het dorpje waar Michael C. Hall’s personage nu woont. Jamie Chung speelt een true crime-podcaster, waarmee de serie helemaal 2021 is. Waarschijnlijk zit hij uiteindelijk Dexter op de hielen, waardoor de voormalig forensisch expert weer voor een pittig dilemma zal komen te staan: gaat het tegen zijn code in om Chungs personage uit de weg te ruimen?

Dat gaan we aankomende herfst ontdekken. Dan worden alle tien de afleveringen van de miniserie uitgezonden. Hopelijk krijgt Dexter dan alsnog het einde dat zowel het personage als de fans verdienen.

Onderzoek onthult top 10 meest grofgebekte acteurs (en films) ooit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.