Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix sluit Castlevania af met brute trailer (en meer goed nieuws)

Netflix bewees in 2017 met Castlevania dat je voor grimmige, volwassen animatie niet per se bij Japan aan hoeft te kloppen. Ja, de Original is duidelijk geïnspireerd door de wondere wereld van anime, zowel qua vormgeving als qua animatiestijl, maar het is in de eerste plaats een Amerikaanse productie.

Ondertussen zijn we drie seizoenen verder, met een vierde en laatste op de planning voor 13 mei. Hetzelfde weekend dat Love, Death + Robots uitkomt, die andere bloederige animatieserie van Netflix. Dat wordt je agenda blokkeren dus!

Castlevania: goed en slecht nieuws

Castlevania is gebaseerd op de gelijknamige iconische gamereeks van Konami. Schrijver Warren Ellis tilde de bovennatuurlijke sfeer uit de games naar een hoger niveau. En met succes. De eerste drie seizoenen waren erg populair. Ja, de vierde wordt de laatste, maar het team achter Castlevania heeft al een spin-off aan Netflix gepitcht.

Met een beetje geluk kunnen fans ergens in de komende jaren dus gewoon weer op een nieuw avontuur rekenen. Naar verluidt overweegt de streamingdienst een verhaal in hetzelfde universum, maar met andere personages. Dan hebben we het niet over slappe geruchten, maar nieuws van vakblad deadline.

Legacy

Plus, hoe dan ook heeft Castlevania een grote impact. Door het succes van de animatieserie gaf Netflix het groene licht aan andere grimmige, volwassen animatie-adaptaties van grote gamefranchises, waaronder Devil May Cry, Assassin’s Creed en Cyberpunk 2077. De legacy van de show is dus hoe dan ook enorm.

Netflix dropt brute trailer

De eerste volledige trailer voor het vierde seizoen maakt in ieder geval duidelijk dat fans op een spectaculair einde kunnen rekenen. “Een vampierjager vecht om een ​​belegerde stad te redden van een leger van buitenaardse wezens aangestuurd door Dracula. Gelukkig is Trevor Belmont, de laatste overlevende van de Belmont-clan, een in ongenade gevallen familie die bekend staat om het jagen op allerlei soorten monsters, nog steeds in de stad. Hij stemt ermee in om de strijd aan te gaan met de heer van de vampiers. ”

De rest gaan we vooral niet spoilen, want Castlevania is een explosieve achtbaanrit die je vooral moet gaan ervaren. Aanrader, of je nou normaliter fan van de games of animatie bent of niet. De topscore van 92 procent op Rotten Tomatoes zegt genoeg. Mooi spul!

Seriemoordenaar Dexter is helemaal terug in nieuwe trailer

Netflix sluit Castlevania af met brute trailer (en meer goed nieuws)
💥 (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.