Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu te streamen: Michael B. Jordan speelt Navy SEAL in Without Remorse

Maak kennis met Without Remorse, een keiharde Tom Clancy-thriller waarin Michael B. Jordan de actieheld John Clark uit de Rainbow Six-games speelt.

Michael B. Jordan heeft een omvangrijke megadeal met Amazon. Niet alleen maakt zijn productiebedrijf films en series voor de techgigant, maar Jordan is ook te zien in reclames, maakt podcasts en gaat zelfs de mode in.

Without Remorse: Tom Clancy-thriller

Wat dat betreft is Amazon met zijn brede scala aan activiteiten het perfecte adres voor dergelijke multitalenten. Niet voor niks heeft Donald Glover een vergelijkbare samenwerking met het bedrijf.

Maar goed, terug naar Michael B. Jordan. Die is namelijk vanaf vandaag te zien op Amazon Prime Video in Withour Remorse, een ouderwetse Tom Clancy-thriller. Die auteur is in 2013 overleden, maar er worden nog steeds nieuwe boeken uitgebracht met zijn naam op de cover en studio’s blijven zijn spionageboeken gretig verfilmen.

Rainbow Six-games

Without Remorse is nog wel van de hand van Clancy zelf, die het boek in 1993 uitbracht. De thriller vertelt het verhaal van John Kelly, een Navy SEAL die een internationale samenzwering ontdekt. Vervolgens speelde het personage prominente rollen in het boek Rainbow Six (ja, van de games) en talloze andere boeken, games en televisieseries.

Kelly is de toekomstige commandant van Rainbow, de geheime multinationale terrorismebestrijdingseenheid die centraal staat in de Rainbow Six-serie videogames van Ubisoft, en Without Remorse dient als een origin story voor Clancy’s actieheld. Alleen daarom wordt de Amazon Original dus al het checken waard, zeker voor fans van de games.

Amazon doopt hem voor Without Remorse om tot John Clark. Zoals je vast al geraden had gaat Michael B. Jordan de Navy SEAL spelen.

De 8 beste oorlogsfilms op Amazon Prime Video volgens IMDb

Internationale samenzwering

Wanneer een squadron Russische soldaten zijn familie vermoordt als vergelding voor zijn rol in een uiterst geheime operatie, jaagt Sr. Chief John Kelly (Michael B. Jordan) koste wat het kost op de huurmoordenaars. Door krachten te bundelen met een collega-SEAL (Jodie Turner-Smith) en een schimmige CIA-agent (Jamie Bell), legt Kelly’s missie onbewust een geheim complot bloot dat de VS en Rusland in een totale oorlog dreigt te storten.

In een tweestrijd tussen zijn persoonlijke eer en loyaliteit aan zijn land, moet Kelly zonder berouw zijn vijanden uitschakelen om een ramp te voorkomen en de machtige figuren achter de samenzwering te ontmaskeren.

Amazon Prime Video

Typisch Tom Clancy, en niet de meest unieke premisse. Maar hé, niet elke film hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Zeker na een zeer mager filmjaar kunnen we wel weer een uitstekende triller gebruiken. Hopelijk gaat Without Remorse die belofte inlossen. De regie is in handen van Stefano Sollima, die voor HBO Gomorrah maakte en ook Sicario: Day of the Soldado regisseerde.

Je kunt vanaf nu gaan ervaren op Amazon Prime Video of de thriller echt het begin is van een nieuwe topfranchise. De eerste reviews zijn nou niet bepaald lovend.

Amazon Prime Video: 19 topfilms die je voor een prikkie kunt kijken

Without Remorse tom clancy Amazon Michael B Jordan trailer
🧨 (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.