Amazon Prime Video: 19 topfilms die je voor een prikkie kunt kijken

Amazon is nu officieel in Nederland en dat betekent niet alleen dat we nog goedkoper online kunnen winkelen. Het bedrijf heeft namelijk ook de streamingdienst Amazon Prime Video. Een echte Netflix-killer vol recente topfilms!

Met hun gigantische aanbod en degelijke eigen producties zijn ze een geduchte concurrent voor Netflix, Disney+ en Videoland. Al helemaal wat het prijskaartje betreft. Je betaalt nu namelijk slechts 2,99 euro per maand voor Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video

Dat is in vergelijking met de voornaamste concurrenten (Netflix en Disney+) echt heel weinig. Je verwacht met zo’n prijs meteen een beperkter aanbod, maar dat is zeker niet het geval. Amazon Prime Video staat namelijk vol nieuwe films en series. Van klassiekers tot nieuwkomers die net uit de bioscoop komen rollen. Wat die laatste categorie betreft wint Prime Video zelfs van Netflix.

Onlangs lichtten we al toffe Originals op Amazon Prime Video voor je uit, dit keer zetten we blockbuster films op een rijtje die je op de streamingdienst kunt streamen!

Klik hier voor het gehele aanbod en de actieprijs!

Green Book (IMDb: 8.2)

Green Book won niet voor niks de Oscar voor de beste film. De Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony heeft tijdelijk geen werk. Hij besluit als chauffeur aan de slag te gaan, voor een zeer getalenteerde pianist. Ze komen uit twee totaal verschillende werelden, maar toch ontstaat er een fascinerende band tussen de twee. Met de fantastische Mahershala Ali, die een Oscar voor deze rol in ontvangst mocht nemen, en Viggo Mortensen.

Fight Club (IMDb: 8.8)

Amazon Prime Video is ook van genoeg klassiekers voorzien, waaronder Fight Club. Een schade-expert heeft last van chronische slapeloosheid. Na bezoeken aan verschillende praatgroepen en een explosie in zijn appartement komt hij in contact met de extravagante Tyler Durden. Een man met nogal eigenzinnige ideeën. Verder gaan we niks spoilen, want Fight Club moet je gewoon blanco ervaren. Met Edward Norton, Brad Pitt en Helena Bonham Carter!

Hot Fuzz (IMDb: 7.8)

Nicholas Angel wordt als topagent overgeplaatst naar Sandford, een slaperig plaatsje. Zeker in contrast met Londen, waar hij eerst zijn werk deed. Om het nog erger te maken wordt hij ook nog eens gekoppeld aan een onervaren en ronduit onhandige agent. Net als Angel op wilt geven gebeuren er opeens dingen in Sandford die ervoor zorgen dat je het stadje allesbehalve slaperig kunt noemen… Hilarische topfilm met Nick Frost en Simon Pegg, van de regisseur van Baby Driver.

Pokémon: Detective Pikachu (IMDb: 6.6)

Pokémon en live-action: het leek een onmogelijke combinatie, maar het is toch gelukt. Tim ontmoet op een dag Pikachu, een pratend wezen dat niet zo goed in vechten is als andere Pikachu’s, maar wel een getalenteerd rechercheur beweert te zijn. Ze gaan samen op een missie om de ontvoerde vader van Tim te vinden. Het is alleen al een visueel spektakelstuk wat het ontdekken van je favoriete Pokémon betreft, maar ook het verhaal is onderhoudend.

Fast & Furious: Hobbs and Shaw (IMDb: 6.5)

Universal wil van Fast & Furious een soort Cinematic Universe á la Marvel maken, en Hobbs and Shaw is daar de eerste stap in. Een spin-off vol actie. De beveiligingsagent Luke Hobbs en de losbandige Deckard Shaw moeten tegen hun zin in opnieuw samenwerken. Alles moet op alles gezet worden om een doelwit uit te schakelen, met de naam Brixton.

Shazam (IMDb: 7.1)

Shazam bewijst dat DC niet enkel grimmige en super serieuze superheldenfilms maakt. Shazam vertelt het verhaal van de 14-jarige Billy Batson, een wees die op zoek is naar zijn moeder. Dankzij de magie van de tovenaar Shazam krijgt hij onverwachte superkrachten, maar ook kwaadaardige vijanden krijgen hem in het vizier. Een vermakelijke popcornfilm vol humor.

Alle Harry Potter films (IMDb: 7.6)

Je hoeft je voorlopig niet te vervelen tijdens het thuis zitten, want ook alle Harry Potter films kun je gaan streamen voor slechts een paar euro. Van de jonge Potter die opgehaald wordt door Hagrid tot de epische climax versus Voldemort. Films die je niet snel zat wordt!

The Lord of the Rings films (IMDb: 8.8)

Het is tijd voor een flinke dosis nostalgie, want de The Lord of the Rings films kun je alle drie op Amazon Prime Video streamen. Dan hebben we het natuurlijk over de avonturen van Frodo, Gandalf en de rest van the fellowship. Ook tof: Amazon werkt op dit moment aan een ambitieuze The Lord of the Rings-serie voor Prime Video!

Interstellar (IMDb: 8.6)

Ja, ook dit recente meesterwerk van Christopher Nolan kun je op Amazon Prime Video vinden. Evenals een aantal van zijn Batman-films overigens. Interstellar speelt zich af in een toekomst waar de wereld is ingestort. Regeringen laten het afweten, voedsel is schaars en de NASA bestaat niet meer. Een groep overblijvende onderzoekers van die organisatie besluit op verkenning te gaan wanneer er een mysterieus wormgat in de ruimtetijd ontstaat. Kunnen ze de klok terugdraaien?

Hustlers (IMDb: 6.3)

Hustlers was een van de grote verrassingen van 2019. Wat aanvankelijk een slechte komedie leek te zijn, bleek uiteindelijk veel beter dan verwacht. We volgen het waargebeurde verhaal van een groepje voormalige strippers die besluiten om de rijke mannen die maar al te graag stripclubs bezoeken op te lichten. Jammer van de lage IMDb-score, want Hustlers is oprecht het checken waard wat ons betreft.

Amazon Prime Video vs. Netflix

Zeker gezien de lage prijs van Amazon Prime Video heeft Netflix er een geduchte concurrent bijgekregen. Voor slechts 2,99 euro per maand krijg je toegang tot alle bovenstaande Amazon Originals en nog veel meer. Benieuwd naar het gehele aanbod? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video: 19 topfilms die je voor een prikkie kunt kijken
Sluiten