Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Disney+: Marvel dropt brute verrassing voor Captain America-fans

Vorige week kwam de finale uit van The Falcon and the Winter Soldier. Het Marvel-avontuur dat eigenlijk de eerste MCU-serie op Disney+ had moeten worden, maar door de pandemie liep de productie spaak en kreeg WandaVision die eer.

The Falcon and the Winter Soldier maakte echter pas echt goed duidelijk hoe het Marvel Cinematic Universe voort kan leven op de streamingdienst. De show pakte de de draad op waar Avengers: Endgame ophield. Sam Wilson kreeg het schild van de ondertussen 106-jaar oude Steve Rogers in zijn handen gedrukt.

The Falcon and the Winter Soldier

Hij is de nieuwe Captain America, maar moet je daar blij mee zijn? Gooi daar de worstelingen bij van Bucky Barnes, die worstelt met zijn verleden als de Winter Soldier, en je hebt de basis van de Marvel-serie. De finale wist niet iedereen te bekoren, maar je kunt er niet omheen dat de Disney+ Original ronduit fascinerend was. We zagen basically een high-end bioscoopfilm in serievorm.

Voor Marvel Studios-baas Kevin Feige was het ook een nieuw avontuur. Met het uitgangspunt van de bioscoopfilms moest hij zijn lucratieve succesformule naar een televisieformaat vertalen. Al doe je daarmee eigenlijk de show tekort: streaming maakt korte metten met een aantal van de typische beperkingen van televisie.

Dat biedt een hoop mogelijkheden, maar ook uitdagingen. Juist daarom is het des te interessanter om te zie hoe The Falcon and The Winter Soldier achter de schermen tot stand is gekomen. Nou, Disney heeft goed nieuws voor je. Ja, Loki gaat pas 11 juni van start, maar als zoethouder kun je vanaf nu een documentaire over The Falcon and The Winter Soldier streamen!

Kijkje achter de schermen

The Making of The Falcon and the Winter Soldier is de nieuwste aflevering van Marvel Studios: Assembled, een docuserie die eerder al achter de schermen ging bij de productie van WandaVision.

“De tweede aflevering van deze baanbrekende serie specials in documentairestijl volgt Anthony Mackie, Sebastian Stan en leden van de cast en crew terwijl ze fans meenemen in het maken van de keiharde serie The Falcon en The Winter Soldier. Kijkers zullen ontdekken hoe de wortels van deze twee personages teruggaan tot Captain America: The Winter Soldier, en het momentum gestaag werd opgebouwd in hun volgende films.”

Nu op Disney+

Ook kun je op een kijkje achter de schermen bij de explosieve actie van de show rekenen: “De aflevering laat ook zien hoe het team de hoogvliegende, wereldomvattende actie filmde, fanfavorieten zoals Emily VanCamp’s Sharon Carter en Daniel Brühl’s Baron Zemo terugbracht en nieuwe personages in de mix introduceerde,” aldus het persbericht.

Dat klinkt goed! The Making of The Falcon and the Winter Soldier is nu te streamen op Disney+.

Netflix onthult spectaculaire trailer voor DC-adaptatie van Robert Downey Jr.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.