Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Pierce Brosnan beoordeelt alvast de volgende James Bond-acteur

De pandemie hield de pers en bookmakers niet bezig om continu te speculeren over het vraagstuk der vraagstukken: wie wordt de volgende James Bond? Pierce Brosnan doet nu zijn duit in het zakje.

De exit van Daniel Craig is meer dan een jaar uitgesteld, van april volgend jaar tot november dit jaar. No Time to Die komt op 30 september eindelijk uit.

Wie is de nieuwe James Bond?

Daarna begint een nieuw tijdperk voor 007. Een wisseling van de wacht gaat plaatsvinden. Niet alleen qua wie de nieuwe Bond wordt, maar ook wie zijn nieuwe baas zal zijn. Amazon is immers in de race om de studio achter de filmreeks over te nemen.

Onlangs deelden we nog een nieuwe top 10 van de wedkantoren. Het schetst een goed beeld van wie de grote kanshebbers zijn. Maar goed, dat zijn de leken die er geld op inzetten. De echte experts zijn natuurlijk Daniel Craig en zijn voorgangers: zij weten wat er nodig is om James Bond te spelen.

Pierce Brosnan: ex-007

Voor Craig was de iconische rol weggelegd voor Pierce Brosnan. De ondertussen 68-jarige acteur speelde James Bond van 1994 tot en met 2004.

Hij is op dit moment een rondje langs de pers aan het doen om zijn nieuwste project te promoten, een horrorfilm genaamd False Positive voor de streamingdienst Hulu.

Helaas voor Pierce Brosnan kan hij echter niet aan zijn legacy ontsnappen. Journalisten blijven hem vragen naar (de nieuwe) James Bond. De acteur geeft regelmatig aan dat hij een beetje moe wordt van al het gespeculeer, maar gaf tegenover People Magazine desalniettemin alsnog zijn visie op de opvolgingskwestie.

De favorieten onder de fans zijn op dit moment Idris Elba en Tom Hardy. Elba benadrukte in april nog eens dat het puur om geruchten gaat en dat hij geheel content is met zijn Luther-franchise.

Idris Elba en Tom Hardy

Toch hoopt Brosnan op een kans: “Ik moet direct aan Idris Elba denken,” aldus de voormalige 007. “Idris is zo’n krachtige aanwezigheid en heeft zo’n geweldige stem. Hij zou geweldig zijn. En je hebt natuurlijk Tom Hardy. Tom kan echt emotie overbrengen – beide mannen kunnen dat.”

Pierce Brosnan lijkt dus vooral een voorstander van Idris Elba als de nieuwe Bond te zijn. Hij benadrukt echter dat er een hoop mogelijk is na Daniel Craig: “En ik denk dat nu Daniel zo’n onuitwisbare voetafdruk heeft achtergelaten, ze op veel verschillende manieren verder kunnen gaan. Maar your guess is as good as mine, wie de volgende Bond wordt. Er is geen andere franchise als deze. Niets.”

Ook voor de voormalige 007 blijft het dus een mysterie, al is zijn favoriet duidelijk. Continu ernaar gevraagd worden is vermoeiend, maar Brosnan ligt er niet wakker van.

Reviews Black Widow binnen op Rotten Tomatoes: schiet Marvel in de roos?

Idris Elba James Bond
Idris Elba als Luther (Afbeelding: BBC)

Vermoeiende vragen

Hij erkent wel dat constant gevraagd worden wie de volgende James Bond moet spelen “vermoeiend wordt”. Maar hij voegde er direct het volgende aan toe: “Je moet daar overheen stappen en het vieren als een lid van het publiek en als een man die het heeft meegemaakt en die rol heeft gespeeld. Bond zal voortleven.”

De acteur hoopt dat Craig op dezelfde manier terug zal kunnen kijken op zijn tijd als James Bond. Daniel was geweldig en hij kan met geheven hoofd weglopen”, aldus Brosnan “Hij heeft echt een onuitwisbare stempel gedrukt op de franchise. Mijn tijd en jaren dat ik het heb gedaan, een decennium, was er een om te koesteren en een gift that keeps on giving.

False Positive

Tot slot zullen we, om Pierce Brosnan toch nog een pleziertje te doen, je hieronder de trailer voor zijn nieuwe film False Positive voorschotelen. Op naar 30 september. Dan komt niet False Positive, maar No Time to Die uit.

Deze 11 ijzersterke films, series en docu’s verschijnen in juli op Netflix

People

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.