Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 30 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Trailer: Sopranos-prequel The Many Saints of Newark met geniale cast

Al meer dan twee jaar geleden werd The Many Saints of Newark aangekondigd, de prequel van de briljante maffia-serie The Sopranos. Nu is er een trailer van de film, waarin James Gandolfini als Tony Soprano op de achtergrond te horen is.

De zes seizoenen van The Sopranos zijn tussen 1999 en 2007 uitgezonden door HBO en daarna nog vele malen herhaald, ook op de Nederlandse televisie. Centraal in de vele malen bekroonde serie staat Tony Soprano, gespeeld door wijlen James Gandolfini. Hij staat aan het hoofd van de DiMeo-familie, een criminele organisatie met een thuisbasis in Newark, New Jersey. Uniek aan de serie, en destijds zeer vernieuwend, is dat het alledaagse gezinsleven van de maffiabaas een prominente plek heeft.

Trailer: The Many Saints of Newark

In de trailer van The Many Saints of Newark is James Gandolfini nog als voice-over te horen, maar in de film is het zijn zoon Michael Gandolfini die de rol van Tony Soprano vertolkt. Nog niet de maffiabaas, maar een uiterst slimme en vriendelijke jongen voor wie het lot eigenlijk al bepaald is.

In The Many Saints of Newark wordt de jonge Tony Soprano onder zijn hoede genomen door Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola), de vader van Chris Moltisanti die je uit de serie kent. De sfeer in de trailer ademt The Sopranos en dat is ook niet zo gek, te weten de bedenker van de serie David Chase ook het scenario voor de film heeft geschreven.

Geniale cast en regie

Naast Michael Gandolfini als Tony Soprano en Alessandro Nivola als Dickie Moltisanti bestaat de cast uit nog veel meer topnamen. Zo speelt Jon Bernthal (The Punisher) Johnny Soprano, de vader van Tony. Zijn moeder Livia wordt gespeeld door Vera Farmiga (Godzilla: King of the Monsters) en Corey Stoll (House of Cards) speelt Junior. De jonge versies van Paulie Walnuts en Silvio Dante worden in The Many Saints of Newark gespeeld door respectievelijk Billy Magnussen (No Time to Die) en John Magaro (Orange Is the New Black).

The Many Saints of Newark, trailer, sopranos prequel, Michael Gandolfini, cast, tony soprano
Ook in de prequel staat het familieleven centraal (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Ook zijn er rollen voor onder anderen Leslie Odom Jr. (Hamilton) en Ray Liotta (Goodfellas), maar welk personage ze exact spelen is niet bekend. De regie van was in handen van Alan Taylor (Sex and the City, Game of Thrones en The Sopranos).

Sopranos-prequel in première

The Many Saints of Newark gaat op 1 oktober in première op HBO Max. In Nederland verschijnt de The Sopranos-prequel vanaf 11 november in de bioscoop.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.