Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 24 jan 2019

De zoon van James Gandolfini gaat Tony spelen in prequel van The Sopranos

De naam Tony Soprano zal je wellicht bekend in de oren klinken. Grote kans dat je bij die naam direct denkt aan de HBO-reeks The Sopranos. Niet voor niets wordt de serie vaak omschreven als één van de beste televisieseries ooit. Van die roemruchte serie verschijnt er binnenkort een prequel met de titel The Many Saints of Newark.

Michael Gandolfini: zo vader, zo zoon

Een centraal figuur in de film is de jonge Tony Soprano. Die rol wordt gespeeld door niemand minder dan de zoon van de echte Tony. Michael Gandolfini, is de zoon van de in 2013 op 51-jarige leeftijd overleden acteur. Michael ziet het als een hele eer om die rol op zich te nemen en kijkt al uit naar het resultaat. ‘Het is een enorme eer om mijn vaders erfgoed voort te zetten door gestalte te geven aan een jonge Tony’, aldus Gandolfini jr.

James Gandolfini met zijn vrouw Marcy Gandolfini en zoon Michael in 2007:

Tony Soprano was in zijn tijd een gevierd acteur vanwege zijn rol als gangster in New Jersey. Zijn acteerprestaties bleven niet zonder gevolgen en in zijn relatief korte carrière ontving hij drie Emmy’s en een Golden Globe Award. De show zelf wordt nog altijd gezien als een van de grootste televisieprogramma’s aller tijden en vormde het begin van de gouden eeuw van de tv-serie. Shows zoals Breaking Bad en Mad Men zijn onmiskenbaar beïnvloed door het succes van The Sopranos. Sterker nog, zonder die serie hadden die shows nog niet eens het levenslicht gezien.

David Chase

The Many Saints of Newark is geschreven door David Chase. Hij is samen met Lawrence Konner de creatieve geest achter het origineel. Michael Gandolfini is dan ook vereerd om bijna letterlijk in de voetsporen van zijn beroemde vader te mogen stappen. Voor Michael zijn het overigens niet zijn eerste stappen in de filmwereld. Eerder was hij al te zien in Ocean’s 8 en de HBO-serie The Deuce.

De naam Many Saints of Newark is niet geheel toevallig gekozen. Het is een directe verwijzing naar Moltisanti, meer specifiek Dickie Moltisanti. Hij was de vader van Tony Soprano’s beschermeling Christopher. De Engelse vertaling van Molti Santi is dan ook Many Saints.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MenshealthNieuwsblad

Reageer op artikel:
De zoon van James Gandolfini gaat Tony spelen in prequel van The Sopranos
Sluiten