Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

The Expendables 4-poster onthult cast vol cultsterren en nieuwe namen

Op een eerste poster is de gedeeltelijk nieuwe cast te zien van de actiefilm The Expendables 4. Een heerlijke selectie cultsterren, met naast usual suspects als Sylvester Stallone ook een rol voor 50 cent.

De poster die onthuld werd op CinemaCon toont de silhouetten van de cast voor The Expendables 4. Daarnaast staat er een opsomming op van de hoofdcast. Ook is de tagline erop te zien: ‘They’ll die when they’re dead’

Laatste keer Expendables voor Sylvester Stallone

In het vierde deel van de franchise spelen Jason Statham, Curtis ‘50 Cent’ Jackson, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Iko Uwais, Randy Couture, Jacob Sipio, Levy Tran, Andy Garcia en natuurlijk Sylvester Stallone.

The Expendables
De (deels nieuwe) cast van The Expendables 4

Laatstgenoemde zal voor een laatste keer de rol aannemen als Barney Ross. De bedoeling is dat Jason Statham, als Lee Christmas, het stokje overneemt. Niet verwonderlijk, aangezien Stallone inmiddels 75 jaar oud is.

Frisse gezichten in de cast

Opvallende nieuwe namen zijn bijvoorbeeld Megan Fox, Tony Jaa en Iko Uwais. Het zijn vooral Jaa en Uwais waar actiefilmfans warm voor lopen. Hoewel de toevoeging van Megan Fox ons ook niet bepaald koud laat…

De Thaise acteur Tony Jaa maakte in het westen plotsklaps furore dankzij de heerlijk brute film Ong-Bak. De film kwam in 2003 uit en werd geregisseerd door Panna Rittikrai. Jaa deed daarin alle stunts zelf. Kijk dit pareltje en je weet dat er daadwerkelijk wat slachtoffers zijn gevallen.

Comeback van Tony Jaa

De inmiddels 46-jarige acteur ging overigens in 2010 met pensioen en werd een boeddhistische monnik in een tempel in de provincie Surin. Hij keerde echter in 2013 terug in Tom yum goong 2.

The Expendables Tony Jaa Ong-Bak
Tony Jaa sloopt iedereen in Ong-Bak (Afbeelding: Sahamongkolfilm Co.)

Iko Uwais, ook een nieuw gezicht op de poster van The Expendables, is op zijn beurt ook geen vreemde van bikkelharde martial arts-films. In 2011 brak hij door in het westen met de film The Raid. Net als Jaa deed hij alle stunts zelf en ook daar is op te merken dat er daadwerkelijk wat botten zijn gebroken of tanden zijn uitgeslagen. De film is te zien op Pathé Thuis.

The Expendables The Raid
Iko Uwais in The Raid (Afbeelding: A-Film)

Uwais wist later een rol in Star Wars: Episode VII: The Force Awakens te bemachtigen als Razoo Quin-Fee. Ook speelde hij Hard Master in Snake Eyes: G.I. Joe Origins.

The Expendables is heerlijke kazigheid

The Expendables is wat ons betreft een franchise die nog lang door moet gaan. Het is een genot om actiesterren uit onze jeugd, zoals Lundgren, Stallone, Willis, Gibson, Ford, Schwarzenegger, Li en Banderas bij elkaar te zien. Het feit dat ook ‘nieuwe’ actiehelden worden toegevoegd betekent dat dit hopelijk nog wel even door kan blijven gaan.

Valt de franchise onder een guilty pleasure? Wellicht. Maakt dat het minder vermakelijk? Zeer zeker niet. The Expendables 4 staat dit jaar gepland voor release.

Mocht je tot die tijd even niets te doen hebben: hier hebben we tien actiefilmtips die je kunt checken op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.