Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

The Expendables komen terug: opvallende cast voor vierde film onthuld

The Expendables keren officieel terug in een nieuwe film: The Expendables 4. Lionsgate en Sylvester Stallone hebben zelfs al de eerste castleden bevestigd.

Niet schrikken, maar het is alweer elf jaar geleden dat Syvester Stallone een aantal van de grootste actiehelden uit Hollywood samenbracht voor The Expendables. Waaronder Jason Statham, Jet Li, Terry Crews en Dolph Lundgren.

The Expendables: terug naar de 90’s

Het leverde een uiterst vermakelijke en brute versie van 90’s-actiefilms op. De film volgde een gelijknamig team van elite-huurlingen die een Latijns-Amerikaanse dictator uit moeten schakelen.

Daarna schreef Stallone nog twee vervolgen. Na de eerste film geregisseerd te hebben kregen anderen die touwtjes in handen. The Expendables 2 kwam uit in 2012 en The Expendables 3 in 2014.

Oscar-materiaal was het nooit, maar vooral het derde deel maakte het wel heel bont wat absurde plotwendingen betrof. Je moet Stallone wel één ding nageven: hij wist met elk vervolg de cast aan grote namen steeds indrukwekkender uit te breiden.

Voor de tweede film haalde hij Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis en Arnold Schrwarzenegger erbij. De derde film voegde daar nog eens Wesley Snipes, Mel Gibson, Antonio Banderas en Harrison Ford aan toe.

The Expendables 4 is officieel

Sindsdien is het lang stil gebleven rondom de franchise. Stallone wordt er met zijn 75 jaar niet jonger op en eerlijk gezegd voelen de films anno 2021 gedateerder aan dan je zou willen.

Toch krijgt de franchise nog een kans. Lionsgate heeft namelijk officieel aangekondigd dat The Expendables 4 er aan gaat komen. De film gaat nog deze herfst in productie, na meerdere teases en hints van Stallone zelf.

Drie nieuwe namen

De filmstudio heeft zelfs al drie nieuwe namen aangekondigd. Dit keer geen bejaarde filmsterren die je kent van actiefilms, maar 50 Cent, Megan Fox en Tony Jaa. Voor de vechtfilm-liefhebbers is vooral Tony Jaa goed nieuws. Je kunt hem kennen van martial arts-films als Triple Threat en Ong Bak.

Hij is niet alleen een martial arts-expert, maar ook stuntman, acteur en choreograaf. Perfect dus voor een franchise als The Expendables.

Ook keren er oude bekenden terug. Lionsgate heeft al Randy Couture en Dolph Lundgren bevestigd.

A Christmas Story

Dat is ongetwijfeld pas het begin. Na de steeds omvangrijkere casts van de eerste drie film hebben Sylvester Stallone en Lionsgate de lat hoog gelegd. Ondertussen viert Stallone het goede nieuws op Instagram. Hij noemt de film A Christmas Story, een verwijzing naar Jason Statham’s personage, maar sowieso kunnen we wellicht ook dit keer weer op een heerlijke 80’s/90’s kerstfilm-actie rekenen. Wordt het de nieuwe Die Hard? Hopelijk horen we snel meer!

Maak kennis met Julia Sinning, de kersverse Miss Nederland 2021

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.