Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA-fan bestormt podium televisieshow: ‘Waar blijft GTA 6?’

Ben je het wachten op GTA 6 ook zo zat? Toch is er altijd een baas boven baas: een Duitse fan besloot een televisie-uitzending te storen om zijn zin te krijgen.

Arme GTA-fans. Waar we op de Playstation 2 elke paar een nieuwe Grand Theft Auto kregen, is het laatste deel uit de franchise ondertussen bijna acht jaar oud.

GTA 6: geduldsoefening

Sterker nog, GTA 5 komt uiteindelijk uit op drie console-generaties. Leuk al die ambitieuze plannen voor steeds grotere games, maar het resulterende langere wachten is minder plezierig gevolg.

Na talloze geruchten bracht onlangs een betrouwbare gamejournalist groot nieuws: GTA 6 komt op zijn vroegst pas uit in 2023. Een bittere pil voor alle fans die al vanaf dag één van de PS5 en Xbox Series X rekende op een snelle onthulling van de game.

99.9 procent van de gamers zal balen van dat nieuws, maar vervolgens de schouders ophalen en weer verder gaan met hun leven. Je kunt er immers niks aan veranderen. Of toch wel?

Fan bestormt Duitse tv-show

Afgelopen weekend werd de Duitse spelshow Schlag den Star uitgezonden op de Duitse televisie. Normaliter is dat niet het vermelden waard, maar iemand uit het publiek zorgde voor opvallende televisie.

Een man die zichzelf ‘Taser’ noemde bestormde namelijk onverwachts het podium. Niet om de activist uit te hangen of om zijn blote kont aan half Duitsland te laten zien, maar om de vraag der vragen te stellen: “Waar blijft GTA 6?!” Je kunt het bijzondere moment hieronder aanschouwen, inclusief ondertiteling:

De vraag der vragen

Hij stelde de vraag aan de presentator, Alexander “Elton” Duszat, die verrassend koeltjes met de situatie omging. Het is volstrekt onduidelijk of de jongeman dacht dat Duszat om wat voor reden dan ook iets over GTA 6 weet, of dat hij simpelweg op een groot podium de vraag wilde stellen aan iedereen die keek.

Opvallend genoeg heeft de presentator wel in het verleden meermaals stemmen ingesproken voor games, waaronder Halo 3. Dat is echter waarschijnlijk vooral toeval. De Duitser wist de situatie in ieder geval goed te sussen totdat de beveiliging de boze GTA-fan van het podium kon slepen.

Marketingstunt

Nadat ‘Taser’ van het podium of was maakte de presentator er direct een grap van: “Is hij betaald door Take-Two of de ontwikkelaars?”

Helaas lijkt het nog veel te vroeg voor dergelijke marketingstunts, en gaat het hier gewoon om een doorgeslagen gamer. Eerst zullen uitgever Take-Two en ontwikkelaar Rockstar Games zich focussen op recent opgedoken remasters van een aantal oude GTA-games.

Een mooie zoethouder, maar kom op, help ‘Taser’ even: waar blijft GTA 6?

Pure kunst: fan stopt 400 uur in 3D-geprinte versie GTA 5

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.