Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple zorgt voor Avengers-reünie met nieuwe film Deadpool-schrijvers

Ondertussen heeft half Hollywood in een Marvel-film gespeeld, maar Apple maakt het met een nieuwe film wel heel bont. Apple TV+ krijgt een Avengers-reünie, afkomstig van de schrijvers achter Deadpool.

Een nieuwe generatie superhelden maakt zijn opwachting in het Marvel Cinematic Universe. Het stokje wordt overgegeven. De nieuwe Iron Man maakt volgend jaar haar debuut, Sam Wilson is de nieuwe Captain America en ook de nieuwe Hawkeye komt er aan.

Apple schakelt Avengers in

In Avengers: Endgame moesten fans afscheid nemen van onder andere Chris Evans als Steve Rogers en Scarlett Johansson als Black Widow. Allebei krijgen ze opvolgers, maar toch: twee van de eerste gezichten van het MCU verlaten het toneel.

Beide acteurs hebben daardoor meer tijd voor andere projecten en zijn dan ook zeer in trek. Apple heeft nu bijvoorbeeld aangekondigd dat je in de toekomst op Apple TV+ een Avengers-reünie kunt verwachten.

Scarlett Johansson en Chris Evans zijn namelijk allebei gestrikt voor Ghosted, een nieuwe film. En wat voor één. De regie is in handen van Dexter Fletcher, die ook Rocketman en Sherlock Holmes 3 op zijn naam heeft staan. De 55-jarige regisseur was voorheen vooral actief als acteur.

Deadpool

Verder is het ook op een ander vlak een Marvel-reünie. Het script wordt namelijk verzorgd door niemand minder dan Paul Wernick en Rhett Reese, die furore maakten met Deadpool. Het schrijversduo weet dus wel hoe je actie en humor moet combineren.

Top al die namen, maar waar gaat Ghosted over?

Dat is ook meteen het slechte nieuws: inhoudelijk is vrij weinig over de Apple TV+ Original bekend.

Actie-avontuur

The Hollywood Reporter beschrijft de film als “een high-concept romantisch actie-avontuur in de trant van ‘Romancing the Stone‘, de avonturenfilm uit 1984 met in de hoofdrollen Michael Douglas en Kathleen Turner.”

Een type film dat je anno 2021 nog maar zelden voorbij ziet komen. Of al die grote namen en een unieke insteek ook daadwerkelijk een goede film op gaan leveren, gaan we naar verwachting pas ergens in 2023 ontdekken. Nog even geduld hebben dus! Ach, in de tussentijd heeft Marvel nog genoeg op de planning staan om je zoet te houden.

OMT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.