Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 dec 2020

Marvel Studios onthult nieuwe Hawkeye in officiële video en setfoto’s

De vloedgolf aan nieuwe series en films die Disney afgelopen week aankondigde zorgde ervoor dat sommige nieuwtjes onder de radar verdwenen. Waaronder een video die opgedoken is van Marvel’s deel van de presentatie, waarin Marvel Studios-baas Kevin Feige de nieuwe Hawkeye onthult. Maak kennis met Kate Bishop.

Kevin Feige is dé architect achter het Marvel Cinematic Universe (MCU). Dankzij hem grepen de 23 afgelopen films zo meesterlijk in elkaar, een ongekend Hollywood-experiment waar hij met de aankomende Disney+-series van Marvel nog een flinke schep bovenop gaat doen.

Marvel introduceert de nieuwe Hawkeye

Een van die series is Hawkeye, waarin Jeremy Renner niet de enige Hawkeye is die rondrent. Hij wordt namelijk geholpen door Marvel-superheldin Kate Bishop. Zij wordt gespeeld door Hailee Steinfeld, zo heeft Feige afgelopen week officieel bekendgemaakt. Je kunt haar onder andere kennen van Pitch Perfect, Bumblebee en True Grit.

Bishop is in de rijke geschiedenis van Hawkeye-comics het derde personage dat de mantel van Hawkeye op zich neemt, en de eerste vrouw. Jeremy Renner en Hailee Steinfeld bevestigden het nieuws op Twitter met een aantal set-foto’s. Waaronder een foto waarin Clint Barton een pijl aan Bishop geeft. Symbolisch, uiteraard. (Update: Renner heeft sindsdien die tweet verwijderd)

Wat is Marvel van plan?

Naast de bovenstaande video en foto’s weten we helaas nog weinig concreets over de Disney+-serie. Wel wijzen gelekte details en bovenstaande foto’s erop dat Marvel Studios zich flink laat inspireren door de Hawkeye-comics van Matt Fraction en David Aja. Wat ons betreft zowel qua art als qua verhaal een van de beste comics van de afgelopen tien jaar.

Daarin is Clint Barton ook gewoon maar een jongeman die probeert te overleven. Bishop neemt in die reeks comics geregeld het stokje van hem over als Hawkeye. Voor Disney is het een mooie manier om de jonge Hailee Steinfeld te introduceren als de opvolger van Jeremy Renner, die er ook niet jonger en goedkoper op wordt.

Naast die twee acteurs kun je onder andere ook rekenen op Florence Pugh, Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Alaqua Cox en Zahn McClarnon. Farmiga speelt de moeder van Kate, Eleanor. Pugh speelt de rol die ze ook in Black Widow speelt, als Yelena Boleva, een spion die ook als Black Widow door het leven gaat.

Eind 2021 op Disney+

Gaat Disney daarmee twee jonge vrouwen introduceren als de nieuwe Hawkeye en Black Widow? Daar lijkt het sterk op. Ergens in het najaar van 2021 gaan we ontdekken wat de concrete plannen van Marvel zijn. Dan komt Hawkeye namelijk naar Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel Studios onthult nieuwe Hawkeye in officiële video en setfoto’s
Sluiten