Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 13 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

GTA Remastered Trilogy bestaat echt en komt ook naar Nintendo Switch

De kogel is zo goed als door de kerk. Al jaren doen geruchten de ronde dat Rockstar Games bezig is met een remaster van GTA: San Andreas, en/of Vice City en GTA III. Nu duiken de journalisten van Kotaku er bovenop.

Van anonieme Twitteraars en forum-posts zonder bewijs: het bleef helaas bij speculatie en vrij loze geruchten. Ja, waar rook is, is vuur, maar voor hetzelfde geld baseerden al die bronnen zich simpelweg op elkaar en hielden we onszelf voor de gek.

GTA Remastered Trilogy

Toch is dat blijkbaar niet het geval. De journalistiek schiet ons namelijk te hulp. De gamingjournalisten van Kotaku hebben meerdere bronnen in de gameindustrie gesproken, gedubbelcheckt en geconcludeerd dat Rockstar inderdaad aan remasters van GTA-klassiekers werkt.

Officieel weten we nog steeds niks. Maar als een publicatie met een track record als Kotaku dit nieuws meldt, dan is de kans nihil dat het niet klopt. Enkel op detailniveau kan er nog het een en ander afwijken.

Nintendo Switch en meer

Want details, die heeft Kotaku ook. Volgens de publicatie is Rockstar Games van plan om een drietal remasters de komende herfst uit te brengen voor de Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC en Google Stadia. Daarnaast komen de remasters ook naar smartphones en tablets. Praktisch overal dus.

Volgens de bronnen van Kotaku gaat het om remasters van Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City, and Grand Theft Auto San Andreas. Bronnen die eerder ook al maanden van te voren accurate informatie over updates voor Red Dead Online wisten te delen.

Alle drie de games worden geremasterd met Unreal Engine. Ze krijgen een facelift met een combinatie van oude en nieuwe graphics. Ook de interface wordt scherper, maar verwacht geen GTA 5-graphics: Rockstar wil trouw blijven aan de PS2-ervaring van de games.

GTA 6 locatie onthuld? Rockstar-medewerker gaat fout in volgens fans

GTA Remastered Trilogy bestaat echt en komt ook naar Nintendo Switch
De games (Afbeeldingen: Rockstar)

Rockstar Dundee

Rockstar Dundee, een vrij nieuwe Schotse tak van het bedrijf, heeft de leiding over het project. Daarnaast helpt de studio het bedrijf met het next-gen maken van GTA V. Daar hebben ze veel ervaring in, want voor de overname door Rockstar werkten ze bijvoorbeeld aan de Halo-remasters van de Master Chief Collection.

Ook opvallend: aanvankelijk was het naar verluidt de bedoeling dat de drie remasters als extraatje gebundeld werden met de next-gen versies van GTA V en GTA Online. Plannen zijn veranderd en nu wordt het dus een op zichzelf staande release in oktober of begin november. Het gaat om één bundel die wellicht enkel digitaal te koop zal zijn.

Red Dead Redemption

Nog een bonus-feitje: volgens diezelfde bronnen is Rockstar ook van plan om de originele Red Dead Redemption met een vers laagje verf opnieuw uit te brengen. Of dat plan doorgaat hangt echter af van hoe goed de GTA-remasters het gaan doen.

Wij hebben er in ieder geval al zin in. Racen in GTA Vice City op je Nintendo Switch, terwijl je op de bank televisie zit/ligt te kijken, dat klinkt toch perfect?

GTA 5 is nu mooier dan GTA 6 dankzij baanbrekend onderzoek

Kotaku

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.