Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Dag Disney+: 6 Marvel-films die je op Netflix kunt streamen

De tijd dat je praktisch elke grote filmfranchise op Netflix kon vinden is zo goed als voorbij. Nu studio’s massaal hun eigen streamingdiensten beginnen worden er een hoop grote titels van Netflix afgetrokken. Dat geldt helaas ook voor Marvel-films.

Marvel-films op Netflix

Blockbusters die je in het verleden vaak een tijdje na de bioscooprelease op de streamingdienst kon checken. Nu komen ze praktisch rechtstreekt naar Disney+. Gelukkig zijn er (oude) uitzonderingen op die regel. Marvel-films die anno nu nog steeds gewoon op Netflix staan. We zetten er zes voor je op een rijtje. Ga je toch voor Disney+? Check dan onze guide hoe je de ultieme Marvel-marathon kunt organiseren.

The Amazing Spider-Man (2012)

Tom Holland is op dit moment Peter Parker, maar in de aankomende Spider-Man-film wordt naar verluidt het multiverse geïntroduceerd. Met, zo wordt er beweerd, een gastrol voor de vorige Spideys. Waaronder dus Andrew Garfield, die de superheld speelde tussen 2012 en 2014. Hoog tijd om zijn debuut als Peter Parker in The Amazin Spider-Man nog een keer te checken, waarin hij het opneemt tegen The Lizard.

Hulk (2003)

Regisseur Ang Lee bewees in 2003 met Hulk dat hij alle kanten op kan. Althans, afhankelijk van wie je het vraagt. Met een 5.6 op IMDb komt deze blockbuster namelijk niet in de buurt van de recentere Marvel-films. Toch is het uiterst vermakelijk om Eric Bana in actie te zien als Bruce Banner en zijn alter ego Hulk, in een tijd voordat Marvel de bioscopen domineerde. Plus: de Incredible Hulk versus het Amerikaanse leger, wat wil je nog meer? Popcorn erbij, verstand op nul en genieten maar.

Spider-Man (2002)

We gaan nog verder terug in de tijd voor de film waarmee de grote superhelden-hype begon: Spider-Man. Met Tobey Maguire als Peter Parker. Hij neemt het in deze film op tegen de Green Goblin, gespeeld door de altijd fantastische Willem Dafoe. Oh ja, en vergeet James Franco niet als Harry Osborn. Een mooie geheugenopfrisser, want de regisseur van deze film staat ook aan het roer van de volgende Doctor Strange!

The Incredible Hulk (2008)

Ja, Netflix heeft een film in handen die nog steeds officieel deel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. Iron Man was de eerste MCU-film, The Incredible Hulk de tweede. Maar dit was ook de film die voor het eerst naar een breder, een groter gedeeld universum toewerkte. Tegenwoordig denk je bij Bruce Banner meteen aan Mark Ruffalo, maar Edward Norton deed het ook allesbehalve verkeerd. Een ondergewaardeerd stukje MCU.

Ghost Rider (2007)

Het huidige MCU heeft helaas nog steeds Ghost Rider niet geïntroduceerd. Zonde. Gelukkig hebben we gelijknamige film uit 2007 nog. Met niemand minder dan Nicolas Cage als Johnny Blaze. Een motorstuntman die kan veranderen in de Ghost Rider. Deze film is net zo goed als de recente B-films waarin Cage praktisch maandelijks speelt: niet dus. Maar met een drankje en wat popcorn is het een verrassend vermakelijke achtbaanrit. Zolang je maar geen Oscar-materiaal verwacht.

The Punisher (2004)

The Punisher is gloednieuw op Netflix. Dan hebben we het niet over de gelijknamige Netflix Original, de serie dus, maar over de film uit 2004. Thomas Jane speelt een nog brutere versie van FBI-agent Frank Castle. Wanneer zijn gezin vermoord wordt, besluit hij alles op alles te zetten om wraak te kunnen nemen. Daarvoor gaat hij ver. Erg ver. Een aanrader, al was het maar om de haast 80’s-achtige sfeer en charme.

Marvel filmmarathon: dit is de juiste volgorde om alle films te kijken

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.