Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib lijkt UFC-comeback officieel te bevestigen: ‘stuur me locatie’

Het is nog niet helemaal rond, maar het heeft er alle schijn van dat Khabib Nurmagomedov zijn comeback gaat maken in de UFC. De Rus deelde een foto op Instagram met daarin een alles behalve subtiele hint dat hij de octagon weer in wil.

Update: inmiddels heeft UFC-baas Dana White bekendgemaakt dat Khabib Nurmagomedov officieel met pensioen is. Lees hier welke vechter de titel van de Rus gaat overnemen.

Khabib definitief met pensioen: deze 2 vechters gaan nu voor de UFC-titel

Khabib Nurmagomedov deelde een foto van zichzelf met naast hem voormalig UFC-eigenaar Lorenzo Fertitta. Het bijschrift is kort maar krachtig: “Het was goed om je weer te zien, Lorenzo. Dana, stuur me een locatie.” Wanneer vechters het hebben over een locatie, dan gaat dat nagenoeg altijd over een sportarena met een octagon in het midden.

Khabib bevestigt comeback via Instagram

Het is dus nog geen officiële bevestiging, maar het feit dat Khabib deze vraag stelt aan de huidige UFC-baas zegt eigenlijk al genoeg. Dana White staat nu waarschijnlijk als een Sigrid Kaag te dansen op tafel. De kale eigenaar probeert al maanden Khabib ervan te overtuigen dat hij moet terugkeren binnen de UFC. Dit lijkt nu te zijn gelukt, al had hij daar wel wat hulp bij nodig.

Het lijkt er namelijk op dat de man die op de foto naast Khabib Nurmagomedov staat het zware werk heeft gedaan. Officieel is Lorenzo Fertitta niet meer betrokken bij de UFC. Hij en zijn broer verkochten de gehele organisatie in 2016. Dit leverde hem vier miljard dollar op. Meer dan genoeg om de rest van je leven achterover te leunen, maar dat zit niet in zijn aard.

McGregor dondert van prestigieuze UFC-lijst: begin van het einde?

Ferrita is een liefhebber van de sport en is niet te beroerd om zijn opvolger te helpen, mocht dat nodig zijn. In het verleden lukte het de Italiaans-Amerikaanse zakenman al een paar keer om een deal te maken, toen Dana White daar niet in slaagde. Dit lijkt nu opnieuw te zijn gebeurd. De huidige UFC-baas ging meerdere malen in gesprek met Khabib Nurmagomedov, maar tot een deal kwam het niet. Afgaand op de Instagram post is dat Fertitta nu wel gelukt.

Krijgen we een UFC supergevecht?

Als dit echt waar blijkt te zijn, dan is dat geweldig nieuws voor de UFC. Khabib Nurmagomedov is nog steeds de ongeslagen titelhouder in de lightweight divisie. Fans willen maar al te graag zien hoe lang de machtige Rus deze reeks kan volhouden. De vraag is nu vooral wie als eerste een poging mag gaan wagen om Khabib Nurmagomedov van de troon te stoten. Wordt het Dustin Poirier? Komt er een rematch tegen McGregor? Of misschien wel een superfight tegen Kamara Usman? Opties genoeg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.