Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

UFC-vechter Khabib krijgt interessant aanbod voor tweede sportleven

Hoewel we de hoop nog niet hebben opgegeven, lijkt het erop dat de UFC-carrière van Khabib nurmagomedov voorbij is. De Rus kondigde vorig jaar zijn pensioen aan, en lijkt zich daar aan te gaan houden. Dat betekent overigens niet meteen dat zijn leven als profsporter ook voorbij is. Khabib heeft namelijk een aanbieding gekregen uit opmerkelijk hoek.

FC Kamaz heeft de UFC-kampioen namelijk benaderd. Deze Russische voetbalclub liet via Instagram weten dat ze Khabib graag willen toevoegen aan de selectie. FC Kamaz komt uit in de Professional Football League (PFL). Dit is het derde niveau binnen het Russische voetbal. De club heeft de ambitie om te promoveren en uiteindelijk het hoogste niveau te halen. Khabib moet ze daarbij gaan helpen.

Khabib Nurmagomedov krijgt aanbod uit Rusland

FC Kamaz hoopt dat de UFC-kampioen zal aansluiten bij het trainingskamp dat volgende maand plaatsvindt. Mocht hij daar op ingaan en een goede indruk maken, dan is hij slechts een handtekening verwijderd van zijn profdebuut. Letterlijk, want de Russische competitie heeft alle papieren al ingevuld en via Twitter naar het team van Khabib gestuurd.

Dit klinkt vooral als een manier om aandacht te trekken, maar het is niet uitgesloten dat Khabib daadwerkelijk ingaat op het aanbod FC Kamaz. De Rus is een enorme liefhebber van de sport en heeft al vaker duidelijk gemaakt geïnteresseerd te zijn in een carrière als voetballer. Zo deelde hij onlangs nog een foto op Instagram met daaronder de tekst: “Preparing for my football debut. I’m free agent, and ready to accept offers.”

Van UFC-kampioen naar profvoetballer

Wie weet gaat Khabib daadwerkelijk beginnen aan een voetbalcarrière. Leuk voor hem, maar ook voor FC Kamaz. Dit gaat voor ongekend veel media-aandacht zorgen. De bekendheid van de club zal opeens een stuk groter worden en dat is altijd prettig bij het binnenhalen van sponsoren. Maar dat is nog niet alles. FC Kamaz heeft mogelijk ook op het veld echt wat aan Khabib.

Onlangs deelde de UFC-ster een aantal videos waarin hij zijn voetbalkunsten tentoonstelde. Hierbij viel vooral op hoe snel hij is, maar ook zijn traptechniek. Zo volleerd hij in één van de clipjes een bal stijf in de kruising. Benieuwd naar de voetbalkwaliteiten van Khabib? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.