Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 29 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe LEGO-set biedt twee iconische Porsche 911’s voor de prijs van één

Gedetailleerde auto-replica’s van LEGO: het is een match made in heaven. Van een gloednieuwe Ferrari en een omvangrijke Bugatti tot de Aston Martin van James Bond. De Deense speelgoedfabrikant blijft met nieuwe op volwassenen gerichte sets komen, ook in 2021. Maak kennis met de Porsche 911 Turbo én 911 Targa.

Dit keer trekt het bedrijf de nostalgie-kaart. Vanaf 1 maart is namelijk een echte klassieker beschikbaar: de Porsche 911 Turbo. En daar blijft het niet bij. Het gaat namelijk om een 2-in-1-model die je ook kunt ombouwen tot een Porsche 911 Targa.

LEGO Porsche 911 Turbo én 911 Targa

Daarmee worden twee van de meest iconische modellen uit de jaren zeventig en tachtig samengebracht. Normaliter schakelt LEGO voor dit soort replica’s over op de Technic-serie. De gebogen onderdelen van die lijn lenen zich net wat beter voor de curves van auto’s dan de hoekige standaard plastic blokjes die we allemaal kennen.

Dat maakt het des te indrukwekkender dat deze 2-in-1-Porsche van reguliere blokjes is gemaakt. De dunste steentjes worden ingezet om de Duitse sportwagen zo accuraat mogelijk na te bouwen. Van de aerodynamische lijnen aan de zijkant tot de motorkap. Inclusief, uiteraard, het beroemde Porsche-logo. Oh ja, en vergeet het motorblok niet! Die kun je bewonderen door in de achterbak te kijken.

LEGO Porsche 911 turbo Targa
De set (Afbeelding: LEGO)

Barstensvol details

Bouwers kunnen zelfs een soort hybride Porsche bouwen, door zelf te kiezen uit de klassieke coupé of de cabriolet. De sportstoelen zijn uitgerust in een donker oranje uitvoering die in mooi contrast staat tot de witte buitenkant. Mooi detail: het stuur werkt echt. Sterker nog, je kunt de stoelen naar voren klappen zodat de achterbank bereikbaar is. Het gehele model is ca. 10 cm hoog, 35 cm lang en 16 cm breed.

Prijskaartje

Check de onderstaande details voor meer detailshots van authentieke details. Voor nu is vooral de vraag: hoeveel gaat dit dubbele racemonster kosten? Je kunt alvast gaan sparen, want de Porsche 911 Turbo en 911 Targa gaat namelijk 149,99 euro kosten. Zuur, want in Duitsland kost de set ‘slechts’ 130 euro.

Afbeeldingen: LEGO

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.