Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 29 jan 2021
Leestijd: 6 minuten

De leukste valentijnsmenu’s van restaurants om nú te bestellen

Valentijnsdag nadert met rasse schreden en zelfs als je daar normaalgesproken je neus voor ophaalt, is dat dit jaar misschien toch een beetje anders. Zo zijn onze collega’s van team Culy alvast van plan om flink de slingers op te hangen voor een beetje vreugde in barre tijden. Hoe ze dat doen? Met een heleboel valentijns-recepten die we gaan koken én met de heerlijke valentijnsmenu’s van toprestaurants die je kunt bestellen voor Valentijnsdag. Daar steun je de horeca weer mee én je haalt een hoop culinaire liefde in huis.

De leukste valentijnsmenu’s van restaurants

Hieronder vind je de leukste valentijnsmenu’s en dinerboxen van toprestaurants om te bestellen voor Valentijnsdag. De meeste van deze boxen worden door heel Nederland thuisbezorgd, tenzij anders aangegeven.

Wil je je favoriete restaurant nog een beetje extra liefde toestoppen? TheFork heeft nu een leuke actie op poten gezet. Zij roepen consumenten op om via een videoboodschap een hartenkreet in te sturen voor de restaurantbranche. TheFork levert de videoboodschappen op Valentijnsdag persoonlijk af bij de restaurants.

Valentine box van Ciel Bleu** (Hotel Okura)

De Valentine Box van restaurant Ciel Bleu** (Okura Hotel) bestaat uit drie bites, drie hoofdgerechten en drie desserts. Wow! Van croque monsieur met koningskrab en ganzenleverbonbon tot zeebaarsfilet en chocolade-aardbeien. Inlcusief een fles Le Brun de Neuville champagne. Bedoeld om de hele dag door van te genieten. Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman werken daarvoor samen met cateraar Brood met Spelen.

De Valentijnsbox is op 13 februari bij Hotel Okura Amsterdam af te halen voor € 125,- per persoon. Ze bezorgen ook thuis door heel Nederland. Kijk voor meer info op de site

(Afbeelding: Ciel Bleu)

Parkheuvel** Valentijnsmenu van Cook Like a Chef

Een valentijnsmenu van sterrenrestaurant Parkheuvel**, daarmee kun je nog eens thuiskomen! Of eh, thuisblijven. Via de website Cook Like A Chef bestel je dit feestelijke sterrenmenu, dat bestaat uit 4 of 5 gangen. Denk aan Bresse Kip ravioli met langoustines, bospaddenstoelen en kreeftensaus of coquille met knolselderij, haringkaviaar en wittewijnvinaigrette. Oh la la!

Het valentijnsmenu van Parkheuvel is te bestellen door heel Nederland en een deel van België. Kosten: vanaf € 74,95 p.p. (vier gangen). Kijk voor meer info op cooklikeachef.nl

(Afbeelding: Cooklikeachef)

Koenraad Valentijns diner (afhalen in Utrecht)

Langoustine met djeroek poeroet en hangop, buikspek met boerenkool, mosterd en appel… wat ziet het valentijnsdiner van restaurant Koenraad in Utrecht er goed uit! Chefkok Robin van Groenestein werkte onder meer bij het Het Ketelhuis in Utrecht, De Hoefslag in Bosch en Duin en het Conservatorium hotel in Amsterdam.

Het valentijnsmenu van Koenraad bestaat uit vijf gangen en voor een extra portie romantiek kun je er ook nog verse oesters en een fikse bos rozen aan toevoegen. Let op: je moet het even zelf afhalen bij het restaurant in Utrecht (Voorstraat) op 13 of 14 februari.

Het Valentijns diner van Koenraad is online te bestellen en kost € 110,- euro voor twee personen. 

De Valentine’s Box van Jacob Jan Boerma en François Geurds

François Geurds en Jacob Jan Boerma zijn niet vies van een beetje onvervalste romantiek en brengen al jaren mensen in vervoering met hun tongstrelende sterrengerechten. Deze Valentijnsdag kun je thuis genieten van een romantisch menu, helemaal samengesteld door deze culinaire Cupido’s. Een maaltijd met zes sterren, gewoon bij je thuis, barstend van de romantiek. What’s not to love?

Naast de TLC Valentine’s Box voor ‘s avonds (€ 149,50 voor twee personen) is er ook een romantische Ontbijt box voor twee personen (€ 75,-).

De dinerbox is door heel Nederland te bestellen. Dat doe je door de te mailen naar [email protected].

(Afbeelding: Iconomic Network)

RIJKS* Valentijns dinerbox

Zes romantische gangen van RIJKS*, maar dan bij je thuis: het kan met de Valentijns dinerbox. Daarbij krijg je ook een amuse, brood, boter, een cocktail en een bonbon voor bij de koffie. In een paar simpele stappen thuis af te maken, onder virtuele begeleiding van team RIJKS.

Op het menu staan onder andere een Negroni à la RIJKS, oesters met radijs en vermouth vinaigrette, runderbouillon met paddenstoelen, gerookt runderhart en ravioli en snoekbaars met Pommes Paulo, beurre blanc en Anna Dutch Caviar. En reken er maar op dat je je bestek daarbij aflikt.

Ook leuk: voor extra culinaire romantiek voegen ze interactieve RIJKS® vraagkaarten toe.

De RIJKS Valentijns dinerbox is te bestellen voor 12, 13 en 14 februari Kosten: € 80,- p.p. Er is ook een vega versie. Je kunt het menu zelf afhalen of bestellen via thuisuiteten.nl. Kijk op de site

Hemingway Guilty Pleasures box (afhalen in Bergen op Zoom)

Chef Torben Bouterse liet zich voor het Valentijnsmenu van restaurant Hemingway inspireren door zijn zeven zonden.

De box is te bestellen per twee personen en er zitten 3 halve flesjes wijn bij; wit, rood en sprankelend. Het gaat om kleine gerechtjes, bedoeld voor shared dining. Denk aan een lobster roll met kreeft, brioche, baharat en zwarte knoflook, of spaghetti Arrabiata met Bergse ansjovis en Carolina Reaper.

Je kunt de box afhalen op 12, 13 en 14 februari bij het restaurant in Bergen op Zoom. Kosten: € 87,50 per persoon. Bestellen kan online

(Afbeelding: Hemingway)

Valentijn & kreeft van Triptyque (afhalen in Wateringen)

Restaurant Triptyque in het Zuid-Hollandse Wateringen verwent je deze Valentijnsdag met kreeft. Hun viergangenmenu bestaat onder andere uit kreeftenbisque met groene asperge, jonge aardappel en ziltige plantjes en een halve kreeft met risotto, rode bietjes, radijs en zwarte bes. Ook krijg je de fantástische brioche met lavendel en honing van chef Niven erbij, waar wij nog steeds van dromen.

Liever een vega valentijnsmenu? Ook dat kan bij Triptyque.

Het valentijnsmenu van Triptyque kost € 49,50 p.p. en is af te halen bij het restaurant op 14 februari. Bestellen kan online

Sjansz. voor thuis & Pulitzer’s Bar cocktailbox

Jansz., dat leuke restaurant in het Pulitzer Hotel in Amsterdam, komt deze Valentijnsdag met een Sjanz. diner voor thuis. Het menu bestaat onder meer uit zalm met bimi, kreeftenbisquerisotto met griet en tomaat, eendenborst met truffelaardappel en een Sjansz. dessert met citroentaart en witte chocolade.

Sjanz. kost € 45,- euro per persoon en is er ook in een vegan menu. Via thuisuiteten.nl/jansz kun je bestellen voor 11 februari, ze bezorgen in Groot Randstad, Het Gooi en Den Bosch. De cocktailbox (ook € 45,-) bestel je via de website van Pulitzers Bar

(Afbeelding: Ashkan Mortezapour)

Diner toch wat te gek?

Kook je toch liever zelf? Dan kun je het ook wat subtieler aanpakken met een Vinobox. Een doos met wijnen die bij je thuisbezorgd wordt. Met een maandelijks abonnement krijg je steeds weer nieuwe wijnen die bij jou smaak passen. Ook tof, voor als je Dry January door wilt trekken: er is ook een alcohol-vrije variant. Nu horen we je denken: dat is toch ranzig? Nou, in tegendeel, wij waren juist prettig verrast. Juist ook als stukje afwisseling voor als je om wat voor reden dan ook geen alcohol wilt drinken is het een mooi alternatief. En, leuk om eens te ervaren. Bestellen kan online.

Kerstcadeau tips
De Vinobox (Afbeelding: Vinobox)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.