Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 nov 2020

Meesterlijke details: LEGO Technic Ferrari 488 GTE onthuld

LEGO heeft met de Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51 een gloednieuw racemonster onthuld.

Het lijkt er sterk op dat we de komende weken gewoon binnen door moeten gaan brengen, tot in januari. Niet in restaurants of bij een gezellig familiediner.

LEGO Technic Ferrari 488 GTE

Netflix hebben we ondertussen wel uitgespeeld en ook het zoveelste potje Monopoly is op een gegeven moment geen optie meer. Gelukkig biedt LEGO soelaas met een gloednieuwe set. En wat voor één!

Binnenkort ligt namelijk de Ferrari 488 GTE AF Corse #51 in de winkel. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat: een racemonster dat je met maar liefst 1677 steentjes in elkaar zet. Het prijskaartje? €179,99.

LEGO Technic Ferrari 488 GTE
🚗 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Technic Ferrari 488 GTE
🚗 (Bron: LEGO)

Langdurige samenwerking

De Ferrari 488 GTE is de meest recente vrucht van een samenwerking tussen LEGO en Ferrari die vijftien jaar geleden begon. De authentieke details blijven ondanks de beperkte schaal grotendeels intact.

Ondanks de kenmerkende hoekigheid van de plastic bouwsteentjes van LEGO behoudt de 488 GTE zijn ronde vormen. Inclusief de typerende sponsor-stickers, kleurenschema en de bekende enorme achterspoiler.

18+

Tevens heeft de V8-motor werkende zuigers en is de Ferrari voorzien van voor- en achtervering. Het resulterende model is 48 centimeter lang. Volgens de Deense speelgoedfabrikant zullen vooral volwassen autofans zich goed vermaken met deze set, door de complexere bouw die Technic-steentjes mogelijk maken. Vandaar dan ook het 18+-labeltje op de doos.

Bron: LEGO

Slecht nieuws

Nu het slechte nieuws: de Lego Technic Ferrari 488 GTE AF Corse #51 ligt namelijk pas vanaf 1 januari in je lokale speelgoedwinkel. Je zult dit rode racemonster dan ook niet onder de kerstboom kunnen vinden en/of leggen.

Gelukkig was 2020 een ijzersterk jaar voor fans van LEGO’s serie aan replica’s van beroemde auto’s. Zo maakten we onlangs nog kennis met de duizelingwekkende LEGO Lamborghini Sian FKP 37. Daar ben je wel even zoet mee tot 1 januari!

Over even zoet zijn gesproken: de speelgoedfabrikant uit Denemarken onthulde onlangs haar allergrootste set ooit. Die kun je hier bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meesterlijke details: LEGO Technic Ferrari 488 GTE onthuld
Sluiten