Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Khabib toont Ibrahimovic zijn voetbalkwaliteiten en maakt serieus indruk

Mocht Rusland voor het EK nog op zoek zijn naar een sterke middenvelder, dan kunnen ze altijd nog aankloppen bij UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov. De Russische vechtsporter blijkt namelijk niet alleen een begenadigd vechter, maar ook een prima voetballer.

Nu Khabib zijn handschoenen aan de wilgen heeft gehangen, heeft hij tijd om de voetbalschoenen aan te trekken. Dat deed hij onlangs in Dubai. Afgelopen weekend was hij daar om een een aantal vriendschappelijke potjes te spelen. Dat gebeurde op een alleraardigst niveau, want ook Clarence Seedorf stond op het veld.

Khabib blijkt begenadig voetballer

Dat een goede trap in de vechtsport niet direct betekent dat je ook tegen een bal kan trappen, bewees Conor McGregor. De aartsvijand van Khabib deelde vorig jaar een aantal video’s waarin hij zijn “voetbal-skills” toonde, maar die waren niet heel indrukwekkend. Al dacht de Ier daar zelf natuurlijk heel anders over. Het hielp ook niet dat Sergio Ramos hem vervolgens uitnodigen voor een training bij Real Madrid.

Ramos kan beter aankloppen bij Khabib. Dus Rus maakte op het eerder genoemde voetbaltoernooitje namelijk behoorlijk veel indruk. Om te beginnen met zijn snelheid. Zoals je in bovenstaande video kunt zien, heeft Khabib een serieuze sprint in huis. Snelheid is ook in de vechtsport erg belangrijk, maar dit hadden we toch niet zien aankomen.

Kijk je mee Ibrahimovic

Je zou eerder denken dat Khabib een aardig trap in de benen heeft, en dat is ook zeker het geval. Zoal je hieronder kunt zien, is er weinig mis met zijn techniek. De UFC-kampioen volleerd een afgeslagen voorzet toch even heerlijk in de kruising. Daar was Khabib zelf ook maar wat trots op en vroeg aan Zlatan Ibrahimovic wat hij van zijn goal vond. Dat hij de Zweed tagde in zijn Insta-story was geen toeval. Zlatan is namelijk een vechtsportliefhebber en groot bewonderaar van Khabib.

De comeback en Olympische droom van Khabib

Voor een voetbalcarrière lijkt het toch wel wat te laat voor Khabib, en daarnaast heeft hij daar ook helemaal geen tijd voor. De Rus is nu druk bezig met zijn Olympische droom en het afronden van zijn studie. Daarnaast lijkt ook een comeback in de UFC nog niet uitgesloten, maar dan moet deze vechter bereid zijn om ook de octagon weer in te gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.