Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Penguin Bloom: trailer voor Netflix-film met The Walking Dead-ster

Dat de bioscopen gesloten zijn hoeft wat Netflix betreft in 2021 geen probleem te vormen. De streamingdienst komt dit jaar namelijk elke week met een grote nieuwe film. Sterker nog, begin deze week onthulde het bedrijf al zeventig films die dit jaar naar Netflix komen. Maak alvast kennis met Penguin Bloom.

Deze maand kun je al rekenen op twee bekende gezichten. Op 27 januari verschijnt namelijk Penguin Bloom op de streamingdienst, gebaseerd op het gelijknamige boek van Bradley Trevor Greive. De dramafilm valt direct op door de cast: Naomi Watts en Andrew Lincoln spelen namelijk de hoofdrollen.

The Walking Dead-ster

Lincoln kennen we natuurlijk allemaal als Rick Grimes uit The Walking Dead. Zijn rol in deze film valt direct op. Naast een paar korte films en specials heeft de acteur namelijk de afgelopen tien jaar enkel in de zombie-serie van AMC gespeeld. Penguin Bloom is zijn eerste echte filmrol in vele jaren.

In de Netflix Original volgen we de familie Bloom. Het hechte gezin woont in een strandhuis, waar de twee kinderen alle ruimte hebben. Hun leven wordt echter bruut op zijn kop gezet wanneer moeder sam in een heftig ongeluk verzijld raakt. Ze weet het ongeluk maar net te overleven, en eindigt in een rolstoel. Ze is verlamd vanaf haar middel.

Het gezin worstelt met de nieuwe situatie. Het leven in een rolstoel brengt een hoop uitdagingen en obstakels met zich mee. Gelukkig vinden ze soelaas in de kleine dingen, zoals een klein gezond eksterkuiken dat ze vinden. Ze verzorgen het vogeltje en geven het zelfs een naam: Penguin. Al snel wordt de vogel volwassen en volledig tam. Echt een gezinslid dus.

Penguin Bloom scoort niet best

Het moge duidelijk zijn dat je geen spectaculaire zombiefilm hoeft te verwachten. Andrew Lincoln laat zich van een andere kant zien. Penguin Bloom is echt een dramafilm, geen actiefilm.

Helaas lijkt het erop dat die genre-switch niet per se goed uitpakt. Penguin Bloom ging vorig jaar al in première op het Internationale Filmfestival van Toronto, de TIFF. Na 27 recensies van critici staat de teller op Rotten Tomatoes op 63 procent. Een niet al te beste score. Een recensent noemt de film ‘simpel’ en ‘voorspelbaar’. Meer Hallmark- dan Oscar-materiaal dus. Ook op IMDb ziet het er niet al te best uit met een gemiddelde score van 5.8.

Netflix-release en trailer

Gelukkig komt er nog een The Walking Dead-film met Lincoln in de hoofdrol aan… Check hieronder de eerste volledige Netflix-trailer. Penguin Bloom is vanaf 27 januari beschikbaar op de streamingdienst.

Penguin Bloom: trailer voor Netflix-film met The Walking Dead-ster
Poster (Bron: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.