Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach heeft nu al het ongemakkelijkste interview van 2021 achter de rug

Doe je ogen dicht en denk aan Arjen Lubach. Waarschijnlijk zie je hem dan strak in pak en achter zijn desk. Haartjes strak en met een pen in de hand. Kortom, als host van Zondag met Lubach. Hij is dan helemaal in zijn element, maar wat als je hem daaruit haalt? Dat heeft Pepijn Schoneveld gedaan en het resultaat is een ongekend ongemakkelijk interview.

Dat is overigens ook precies de bedoeling. In Praten met Pepijn gaat Pepijn Schoneveld in gesprek met andere bekende Nederlanders. Hierin vraagt hij zijn gasten hoe het met ze gaat in deze roerige tijden. Dat klinkt een beetje als Zomergasten, maar je kunt het beter vergelijken met Between two Ferns (iets waar ook Arjen Lubach de host mee confronteert).

Van Plagiaat tot Mein Kampf

Pepijn speelt een talkshowhost die net iets te graag een scoop wil scoren. Hij legt zijn gasten woorden in de mond om zo een gewaagde opmerking los te maken. Arjen Lubach probeert hij vooral te pakken op het feit dat Zondag met Lubach wel heel erg op verschillende Amerikaanse shows lijkt. Ook haalt hij een aantal quotes uit het boek van Arjen Lubach, maar verwart deze met Mein Kampf.

Het resultaat is een zeer ongemakkelijk, maar vooral hilarisch interview. Overigens is Arjen Lubach niet het enige slachtoffer van Pepijn. Ook de mannen van Rundfunk, André Dongelmans, Shahine El-Hamus en Jennifer Hoffman hebben meegedaan. Ook deze zijn het terugkijken zeker waard.

Nog één keer Zondag met Lubach

Wie Arjen liever in zijn natuurlijke habitat ziet, hoeft overigens niet lang meer te wachten. Zondag met Lubach gaat namelijk binnenkort weer beginnen. Na een jaar vol hoogtepunten (die je hier kunt terugkijken), heeft Arjen besloten om toch nog een seizoen van de populaire nieuwsshow te maken. Ditmaal staat er één belangrijk onderwerp centraal. Wat dat is en wanneer Zondag met Lubach weer van start gaat, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.