Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Captain America komt terug: Chris Evans reageert op groot Marvel-nieuws

Voor Chris Evans leek de achtbaanrit die het Marvel Cinematic Universe heet na Avengers: Endgame afgelopen te zijn. Aan het einde van de film kwam hij tevoorschijn als een oude Steve Rogers, die ook nog eens zijn schild doorgaf aan Sam Wilson. The Falcon dus.

Dat leek behoorlijk definitief. Het einde van een tijdperk, dat in 2011 begon met Captain America: The First Avenger. Tijd voor een nieuwe generatie Avengers. De focus verschuift naar The Falcon, die in de aankomende Disney+-serie The Falcon and the Winter Soldier worstelt met zijn nieuwe rol.

Chris Evans keert terug als Captain America

Chris Evans was aanvankelijk terughoudend. Hij zag het eigenlijk niet zitten om voor zoveel films te tekenen. Een Marvel-held spelen is lucratief, maar het zorgt er ook voor dat je agenda jarenlang gevuld is. Oftewel, je kunt weinig andere kanten op als acteur.

Die kans krijgt Evans nu alsnog, nu hij verlost is van het MCU. Althans, dat zou je denken. Deadline meldt namelijk dat Chris Evans in gesprek is met Marvel Studios om terug te keren als Steve Rogers, oftewel, Captain America.

Geen vage bron

Kijk, de geruchten rondom Marvel-films vliegen je om de oren. Vaak afkomstig van vage blogs of anonieme Twitter-accounts. Deadline is echter van een ander kaliber. Dat is een journalistieke publicatie met een reputatie waar je U tegen zegt. Als zij iets claimen, dan klopt het vrijwel altijd ook. Beter gezegd: dit soort nieuws brengen ze niet als ze er vrij zeker van zijn.

Volgens de publicatie heeft Chris Evans of al een deal gesloten of is de deal bijna rond, waarbij de deur openstaat voor nog een contract. In de eerste instantie gaat het volgens Deadline om een soort mentorrol, niet om een volledige hoofdrol. Denk aan Robert Downey Jr. die in Captain America: Civil War en Spider-Man: Homecoming een soort vaderrol voor Peter Parker vervulde.

Marvel kan alle kanten op

De mogelijkheden zijn eindeloos. Een oude Steve Rogers die Sam Wilson helpt in een Disney+-serie, of natuurlijk een jonge Captain America die opduikt door alle multiverse-chaos die los gaat barsten met Spider-Man: 3 en de nieuwe Doctor Strange-film. Voor nu blijft het bij giswerk, maar Marvel kan nog een hoop kanten op.

Afgelopen zomer gaf Evans tijdens een interview aan dat hij zelfs zijn werk voor Marvel miste. Voor nu blijft het een kwestie van afwachten. Wordt vervolgd!

Update: Chris Evans reageert

Chris Evans heeft op het nieuws gereageerd met kort maar krachtige Tweet:

Het is onduidelijk of hij daarmee doelt op het nieuws dat hij überhaupt terug gaat keren als Cap, of enkel het detail dat hij een mentorrol gaat spelen. In ieder geval heeft de Amerikaanse acteur schik om de reacties van fans:

Deadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.