Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Darth Vader omgetoverd tot steampunk schurk voor ultiem collector’s item

Leve het internet. Ook zonder The Mandalorian hoeven Star Wars-fans zich niet te vervelen. Van verrassend degelijke fan-films tot YouTubers die in de lore van de franchise duiken: elke dag is Star Wars-dag voor de fans.

Dat geldt ook voor al het moois wat wereldwijd aan merch rondom de franchise wordt geproduceerd. Onlangs lichtten we nog een fantastische figurine uit, van Din Djarin uit The Mandalorian als imposante samoerai. Briljant. Die wil je direct een mooi plekje geven in je thuiswerk-kamer.

Darth Vader als steampunk-schurk

Dat hebbeding krijgt nu pittige concurrentie. Dankzij de magie van het internet kwamen we een nieuw beeldje tegen van het Japanse bedrijf Kotobukiya. Zij hebben de filmschurk der filmschurken omgetoverd tot een steampunk-icoon: Darth Vader.

Het geheel is maar liefst 31 centimeter hoog. De Star Wars-schurk is voorzien van talloze metertjes, metalen plaatjes en een retro-lightsaber. Precies zoals het een echte steampunker betaamt. Het standbeeld is vormgegeven door Adi Granov, in samenwerking met Lucasfilm. Het resultaat kan zo een museum in.

Dat zie je ook terug in het prijskaartje. De Industrial Empire Darth Vader, zoals het collector’s item heet, kost maar liefst 219,99 dollar. Maar hé, dan wordt ie wel gratis vanuit Japan naar jouw adres verscheept, mits je in Amerika woont. In Nederland hopen we het product binnenkort bij dit soort toko’s aan te treffen. Zij hebben ook de vorige producten uit deze lijn.

Perfecte kerstcadeau en LEGO

Dat verschepen zal overigens pas in november gebeuren. Mooi meegenomen: dan hoef je ook pas te betalen. Mooi kerstcadeau voor de Star Wars-fan!

Wij houden het bij het staren naar de onderstaande beelden. Ben je toch op zoek naar meer fysiek Star Wars-vermaak? Check dan ons artikel met de tofste The Mandalorian-sets van LEGO. Leuk om te bouwen, mooi om neer te zetten en nog enigzins betaalbaar.

Geen 1 april: grote regisseur komt met Animal Crossing-horrorfilm

(Afbeeldingen:Kotobukiya / Lucasfilm)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.