Frank Reinbergen
Frank Reinbergen | LinkedIn Wheels 23 november 2019

Dit is de eerste SUV van Aston Martin, de DBX met 550 pk

Het Britse merk Aston Martin gaat met de trend mee en introduceert een sportieve SUV. Deze Aston Martin DBX staat voor een flinke uitdaging. De DBX moet namelijk concurreren met andere sportieve SUV’s zoals de Porsche Cayenne Turbo en de snelste versie van de Audi Q8. Is de DBX een waardig alternatief voor deze brute SUV’s?

De Aston Martin DBX

De Britten hebben veel tijd en aandacht in het design van de Aston Martin DBX gestopt. Het uiterlijk van de SUV is typisch Aston Martin, ondanks dat deze DBX wat hoger op de poten staat. Met een mooie daklijn, dikke grill en een opmerkelijke spoiler is het een plaatje om te zien. In het interieur is veel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer en alcantara. In de middenconsole vinden we twee grote schermen. Deze schermen komen samen met het multimediasysteem bij Mercedes vandaan en zijn een grote vooruitgang in vergelijking met eerdere Aston Martin modellen.

Aston Martin DBX
Bron: Aston Martin

Niet alleen in het interieur vinden we invloeden van Mercedes. Onder de motorkap van de Aston Martin DBX ligt een V8 met dubbele turbo’s die bij AMG vandaan komt. Deze 4.0 liter V8 motor levert met 550 pk indrukwekkend vermogen. Je zit binnen 4,5 seconden op de 100 kilometer per uur en daar houdt het niet op. Je kunt dan nog gas blijven geven tot de teller een buitengewone 291 kilometer per uur aangeeft. Deze cijfers passen bij een extreme sportwagen en niet bij een vijfpersoons SUV van 2245 kilo, indrukwekkend.

Prijs van de eerste SUV van Aston Martin

Wie wil rijden in deze Aston Martin DBX zal goed in de portemonnee moeten kijken. In Duitsland is de prijs al bekend. Je moet daar 193 duizend euro neerleggen voor deze sportieve SUV en dan is er nog geen optie aangevinkt. In Nederland zal de prijs helaas een aanzienlijk stuk hoger liggen. Wat krijg je ervoor terug? Een bloedsnelle, stijlvolle en unieke Aston Martin met een topsnelheid van 291 kilometer per uur.

Aston Martin DBX
Bron: Aston Martin

Geïnteresseerd in sportieve SUV’s? Misschien is dit artikel over de Lamborghini Urus wat voor jou.

CnetAston Martin

Reageer op artikel:
Dit is de eerste SUV van Aston Martin, de DBX met 550 pk
Sluiten