Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 2 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

5 iconische auto’s die in 2021 eindelijk op de markt komen

Laten we hopen dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020. Wat betreft iconische auto’s wordt het in ieder geval een lekker jaartje. Over deze vijf modellen wordt al tijden gesproken, maar komend jaar is het dan eindelijk zover.

Van de terugkeer van de Ford Bronco tot de elektrische versie van de Ford Mustang; Amerika heeft veel te bieden komend jaar. Maar wee gerust: in deze top 5 vind je ook een Italiaan en een Duitser terug.

Auto’s die in 2021 verschijnen

Natuurlijk zijn er veel meer auto’s om naar uit te kijken in 2021. Voor een compleet overzicht check je het Autovisie Jaarboek. Hieronder vijf iconische auto’s het komende jaar glans geven.

1. Tesla Roadster

auto's, 2021, tesla roadster
(Afbeelding: Tesla) (Afbeelding: Tesla)

Elon Musk onthulde de Tesla Roadster in 2017 al en beloofde dat de auto in 2020 uit de fabriek zou rollen. Maar ja, de pandemie. In 2021 komt hij echt, al durven we nog niet te juichen. In deze video zie je alvast hoe snel de elektrische hypercar optrekt. Yep, na 2,1 seconden zit hij op de 100 kilometer per uur. Er zijn weinig auto’s die dit ook kunnen en wat betreft consumentenauto’s zelfs geen een.

2. Ford Bronco

ford bronco 2021
(Afbeelding: FordMotorCompany)

Eerst werd er vooral gespeculeerd over de comeback van de Ford Bronco, gevolgd door allerlei teasers. Maar afgelopen jaar werd deze iconische offroad-auto eindelijk onthuld en in 2021 komt hij op de markt. Lees en bekijk hier meer.

3. Elektrische Ford Mustang

Ford Mustang Mach-E gt performance, tesla, killer
(Afbeelding: Ford)

Als je het over iconische auto’s hebt, dan staat de Ford Mustang in de top 10 van iedere autoliefhebber. In 2021 verschijnt de elektrische versie. Sommigen walgen hiervan, meer progressieve autoliefhebbers omarmen dit nieuws. Wij behoren tot de laatste groep. Lees hier meer over het model.

4. Ferrari Purosangue SUV

Ferrari Purosangue, iconische auto's, 2021
(Afbeelding: Ferrari)

Jawel, Ferrari komt in 2021 met de Purosangue. Dit is een SUV, maar totaal anders dan andere auto’s die deze titel mogen dragen. Lees hier meer over de dikke bak.

5. BMW i4 (de eerste BMW met het nieuwe logo)

Concept i4, bmw, iconische auto's, 2021
(Afbeelding: BMW)

Met de komst van de BMW i4 concept, het eerste model met het nieuwe logo, wil BMW vanaf 2021 de strijd met grootmacht Tesla aangaan. Lees en bekijk hier meer over deze prachtige elektrische auto, die komend jaar in productie gaat (en vermoedelijk in 2022 pas op de markt verschijnt).

🚙 Check ook: 5 concept cars die doen verlangen naar 2030

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.