Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 7 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De BMW i4 met nieuw logo gaat de strijd aan met Tesla

Met de komst van de BMW i4 concept, het eerste model met het nieuwe logo, wil BMW de strijd met grootmacht Tesla aangaan. De i4 moet een regelrechte concurrent worden van de Model 3. Verder moet het model gaan concurreren met de Polestar 2. Hoe de Duitse autofabrikant dat doen? Met nieuwe techniek, indrukwekkende specificaties en een stijlvolle vormgeving.

Wat allereerst opvalt aan de BMW i4 is de styling. Deze is totaal anders dan het design van de BMW i3. De dynamische vijfdeurs fastback moet volgens het Duitse merk zowel praktisch als sportief en elegant zijn. Dit is anders dan de I3, die alleen op het praktische aspect gericht lijkt te zijn. Met een langgerekte neus, die gekenmerkt wordt door een grote grille, doet de auto een beetje aan de nieuwe 4 serie denken. Het interieur oogt zoals verwacht: veel gebruik van schermen en weinig fysieke knoppen.

(Afbeelding: press.bmwgroup.com)

Prestaties BMW i4

Net als de Tesla Model 3 zal de BMW i4 concept waarschijnlijk in meerdere uitvoeringen te verkrijgen zijn. Hierbij zitten de verschillen in vermogen en range. De dikste versie zal in elk geval indrukwekkende prestaties opleveren. Een nul-tot-honderdtijd van 4 seconden en meer dan 500 pk. Het accupakket zal een inhoud van 80 kWh hebben en daarmee moet de i4 je ongeveer 600 kilometer ver brengen. Flinke cijfers, waarmee BMW de strijd van Tesla en Polestar zeker aan zou moeten kunnen.

BMW i4 Concept
(Afbeeldingen: press.bmwgroup.com)

De BMW i4 komt in 2021 op de markt. Er is 200 miljoen geïnvesteerd in een fabriek om de I4 te kunnen produceren. Hier zullen ook andere modellen, eventueel met verbrandingsmotor, geproduceerd worden. De vooruitzichten voor BMW zien er goed uit. Wel is het afwachten wat de concurrentie doet. Er kan veel gebeuren voordat de i4 op de markt komt want ook de concurrentie is flink aan het investeren en ontwikkelen.

(Afbeeldingen : press.bmwgroup.com)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

autovisie

Reageer op artikel:
De BMW i4 met nieuw logo gaat de strijd aan met Tesla
Sluiten