Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 24 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe video toont bizarre acceleratie van de nieuwe Tesla Roadster

Als we het over innovatieve bedrijven hebben, dan wordt Tesla steevast in één adem genoemd met andere toonaangevende bedrijven. Het bedrijf heeft de manier waarop we autorijden behoorlijk veranderd en het staat dan ook terecht aan de basis van een compleet nieuwe revolutie. Het ontwikkelen van een autonoom rijdende auto is echter slechts een aspect, snelheid is minstens zo belangrijk. Zo konden we in 2017 kennis maken met Tesla’s eerste echte Roadster. Sindsdien is het wachten op een waardige opvolger. Die schijnt er nu toch te komen als we Elon Musk op zijn woord mogen geloven.

Als Elon Musk zijn mond open doet, dan weet je dat er iets bijzonders gaat gebeuren. Vaak moeten we zijn uitspraken met een korrel zout nemen, maar als het gaat om een nieuwe Roadster blijkt de CEO van Tesla met iets interessants naar buiten te komen. Kortgeleden lanceerde het bedrijf van Elon Musk een indrukwekkende teaser video van de nieuwe Tesla Roadster. Afgaande op wat de video ons laat zien, blijkt het met snelheid wel goed te zitten.

Teaser video Tesla Roadster

Inmiddels is de meest verwende autoliefhebber al heel wat gewend als het gaat om uitspraken van mijnheer Musk. Ook de foto’s die we recent hebben gezien van de aankomende versie van de Tesla Roadster waren interessant, maar niets is meer overtuigend dan een video. Aan alle geruchten maakt Tesla nu echter een eind. De video toont beelden van een megasnelle Roadster.

Van 0 tot 96 kilometer per uur in amper twee seconden

Het nieuwe speeltje van Elon Musk zou in staat zijn om in nog geen 2 seconden van 0 naar 96 kilometer per uur te accelereren. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan is dat een prestatie van formaat. De meeste supercars halen een dergelijke snelheid niet in dat beperkte tijdsbestek. Die snelheid is natuurlijk leuk, maar echt indrukwekkend wordt het pas als je de topsnelheid kent: meer dan 400 kilometer per uur. Met een dergelijke snelheid zou je het zelfs Max Verstappen lastig kunnen maken. Mocht dat nog niet overtuigend genoeg zijn, in 4.2 seconden zit de nieuwe Tesla Roadster al op een snelheid van 160 kilometer per uur.

Een zwevende Roadster?

De Tesla Roadster zou volgens de planning media 2020 leverbaar zijn. Ook die datum moeten we op basis van historische data met een korrel zout nemen. In het verleden is het vaak genoeg voorgevallen dat de levertijden niet werden gehaald. Of de nieuwe Roadster dus inderdaad in 2020 de eerste kilometers gaat maken is een kwestie van afwachten. In de tussentijd zit Elon Musk niet stil. Hij heeft zelfs het idee opgevat om de Roadster te laten zweven als ware het een moderne versie van de befaamde Lorean uit Back to the Future.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Nieuwe video toont bizarre acceleratie van de nieuwe Tesla Roadster
Sluiten