Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 14 jul 2020

Ford Bronco 2021: de terugkeer van een offroad-icoon

Maak kennis met de Ford Bronco 2021. Een waar Amerikaans offroad-icoon keert na meer dan twintig jaar weer terug op welk terrein dan ook.

Als een auto een comeback maakt, is hij vaak onherkenbaar door een nieuw design en technologische snufjes. De Ford Bronco 2021 ziet er natuurlijk ook iets moderner uit, maar in alles is de robuuste klassieker nog te herkennen.

Ford Bronco 2021

De Ford Bronco werd tussen 1966 en 1996 geproduceerd door het Amerikaanse Ford Motor Company. Van de offroad-auto met vierwielaandrijving werden vijf verschillende generaties gemaakt. De wagen werd beroemd op 17 juni 1994. Op die dag zat O.J. Simpson achterin een witte Bronco tijdens een historische achtervolging door de politie. Maar het is eindelijk weer tijd om vooruit te kijken als het om deze 4×4 gaat. In 2021 start de productie van de nieuwe versie.

Bronco_Vintage_01
Het nieuwe model naast het allereerste (Afbeelding: FordMotorCompany)

De Ford Bronco 2021 wordt geproduceerd in verschillende versies, waaronder een open variant. Voor de open versie hebben de ingenieurs een een snelsluitsysteem voor de uitneembare dakpanelen en deuren ontwikkeld.

Offroad-beest

Op alle types van de Ford Bronco 2021 is vierwielaandrijving standaard, maar je kunt kiezen uit twee systemen. Er is een basissysteem en een ‘geavanceerd’ systeem, met het oog op offroad-capaciteiten.

ford bronco 2021
(Afbeelding: FordMotorCompany)

Met het Terrain Management System en de verschillende G.O.A.T. Modes, een verwijzing naar de bijnaam van de allereerste Bronco, heb je de keuze uit zeven rijstanden, waaronder Normal, Eco, Sport, Slippery en Sand. De rijstanden Baja, Mud/Ruts en Rock Crawl zijn specifiek bedoeld voor het echte offroad-werk.

Aandrijving en schakelbak

Een EcoBoost-motor zorgt voor de aandrijving, waarbij je de keuze hebt uit een versie met vier cilinders en een versie met zes cilinders. De lichtste motor van de Ford Bronco 2021 is een 2,3 liter viercilinder met turbo en een vermogen van 270 pk. De sterkere variant is een 2,7 liter V6-benzinemotor met ongeveer 310 pk. Je hebt de keuze uit een handgeschakelde zevenversnellingsbak of tientrapsautomaat.

ford bronco 2021, open
(Afbeelding: FordMotorCompany)
ford bronco 2021
(Afbeelding: FordMotorCompany)
(Afbeelding: FordMotorCompany)
(Afbeelding: FordMotorCompany)

De nieuwe Ford Bronco gaat in 2021 in productie, over een prijs is nog niets bekend. Meer specificaties vind je hier.

Check ook: Lamborghini Sian Roadster is de krachtigste topless supercar tot nu toe

Reageer op artikel:
Ford Bronco 2021: de terugkeer van een offroad-icoon
Sluiten